Mix

Steph Curry još jednom pokazao tko je gazda – rekord karijere u prijeko potrebnoj pobjedi!

Steph Curry nakon rekorda karijere
Steph Curry nakon rekorda karijere Foto: Folder.hr
Steph Curry je po dolasku u NBA imao pedigre kvalitetnog šutera. Ipak je on sin Della Curryja, nekadašnjeg NBA igrača koji je znao potegnuti iz daljine. Pojavile su se priče kako je “malešan” za NBA igru, kako će se odbijati od protivničkih igrača, a ni ozljede u početku karijere nisu baš previše obećavale za razvoj Curryjeve karijere. I što se onda dogodilo? Čovjek je ojačao i unio revoluciju u košarku, zajedno s Kyleom Thompsonom i Draymondom Greenom. Košarka u kojoj se luđački šutiraju trice? Curry je kriv za to. Sigurni smo da će srušiti sve tricaške rekorde, a dotad? Evo jučer je srušio svoj rekord karijere s ubačenih 62 poena protiv Portland TrailBlazersa.

Nakon što je čuo puno kritika na svoj račun te na račun budućnosti Warriorsa, odlučio je podsjetiti svijet što sve može.

“Ubacite Jordan meme. Sve uzimam osobno.”

Warriorsi su na domaćem terenu pobijedili Portland rezultatom 137:122. Curry je imao učinak od 18 postignutih koševa od 31 pokušaja te je tako zadržao Ratnike u prednosti. Pomoglo je i 19 slobodnih bacanja, dosad nikad nije toliko šutirao s crte za slobodnjake. Očito je da Blazersi nisu znali kako ga zaustaviti.

Curry je shvatio da je tajna uspjeha ove sezone zapravo većina težine na njegovim leđima. Navikao je biti nesebičan i podređivati se momčadi, ali te momčadi više nema, klupa je slabašna i Curry će morati preuzeti teret.

Warriorsi su imali katastrofalnu prošlu sezonu zbog ozljeda glavnih zvijezda, ali su zahvaljujući tome imali dobru poziciju na draftu pa su svoj pick potrošili na centra Wisemana koji će im uskoro moći kvalitetno pomoći kad se upozna sa sustavom igre trenera Stevea Kerra. Sve što momčad iz Kalifornije želi ove sezone je izboriti doigravanje. Očekujemo još Curryjevih rekorda.