Mix

Stručnjakinja za zapošljavanje tvrdi: evo kako odgovoriti na pitanja tijekom razgovora za posao

Razgovor za posao
Razgovor za posao Foto: Canva
Nakon što ste napisali odličan životopis, slijedi korak koji je mnogima omražen, a to je razgovor za posao.

S obzirom na to da imate ograničeno vrijeme, važno je ostaviti dobar prvi dojam i pokazati da ste baš vi savršen kandidat za željeno radno mjesto.

Uz već poznate korake i savjete za uspješan intervju, Holly Lee, bivša specijalistica za zapošljavanje,koja je radila za Metu, Amazon i Google, ističe što tijekom razgovora ne bi trebali raditi, prenosi cnbc.com.

Pretjerano oslanjanje na informacije u životopisu, mogle bi vas koštati posla iz snova. Kada odgovarate na pitanja poslodavca ili regrutera važno je dati konkretne primjere u svojim odgovorima.

Većina kandidata ne navodi specifične uspjehe i vrline, misleći da njihov životopis sadrži sve potrebne informacije. Lee naglašava da ovu pogrešku tijekom razgovora za posao čine mnogi, a često je presudna.

Ako vam stručnjak za zapošljavanje postavi pitanje o vašem najvećem karijernom uspjehu, pokušajte izbjeći navođenje nejasnih ili općenitih činjenica te objasnite kako ste konkretno svojim postupcima došli do tog cilja.

Navedite poslodavcu određene korake kojima ste došli do tog cilja, a koji su relevantni za poziciju na koju ste se prijavili.

Razgovor za posao voditelja trgovine

Primjer pitanja: „Koje postignuće smatrate vrhuncem svoje karijere do sada?“

Primjer odgovora: „Kao voditelj prodajnog tima , prepoznao sam priliku za povećanje prihoda kroz unaprjeđenje strategije prodaje. Kada sam implementirao sustav ciljane obuke za prodajne predstavnike, rezultiralo je poboljšanjem njihovih vještina komunikacije i pregovaranja. Tijekom tog razdoblja, postigli smo povećanje prodaje od 30%, što je rezultiralo prepoznavanjem tvrtke kao vodećeg dobavljača u industriji. Kroz uspješno vođenje tima i stvaranje poticajnog radnog okruženja, ostvarili smo zajednički uspjeh u postizanju i premašivanju postavljenih prodajnih ciljeva.“

Dakle, kako bi se istaknuli tijekom razgovora za posao navedite jasne i relevantne primjere vaših uspjeha i vrlina te na pitanja odgovorite konkretnim i određenim informacijama.