Mix

Terapeutkinja otkrila tajne znakove koji ukazuju da se toksično ponašate

čovjek u žutoj kabanic natpisa toxic i par koji se svađa u malom okviru
čovjek u žutoj kabanic natpisa toxic i par koji se svađa u malom okviru Foto: Canva
Ulazeći u novu godinu, možda ste napravili malu listu odluka koje tvrdoglavo planirate slijediti. Možda je to prestanak pušenja, ulazak u formu, pronalazak posla ili pak oproštaj od toksičnih odnosa u vašem životu, no što ako ste zapravo vi ta toksična osoba?

Imate sreće, jer terapeutkinja je podijelila „tajne znakove“ koji bi mogli ukazivati na to da ste toksična osoba.

Jamie Mahler ima svoju praksu u Los Angelesu, Kalifornija, gdje pomaže ljudima da se iscijele i nauče kako razvijati zdrave odnose. Kaže da je nekoć bila toksična osoba, ali je primijenila vlastite metode kako bi eliminirala nezdrave obrasce i postala ljubaznija.

Terapeutkinja je rekla, kako nam prenosi LADBible, da nije shvatila koliko je bila toksična sve dok nije provela vrijeme s obitelji svog partnera. Govori „Zbilja se sjećam da sam pomislila, „Ovo nije laž? Stvarno vam je stalo i tretirate se ovako?““.

Mahler je tada počela razmišljati o ponašanjima s kojima je odrasla, a nekoliko godina kasnije upisala je školu za terapiju. Nekada je smatrala da su njezina ponašanja i interakcije zdrava, ali sada prepoznaje tri ključna znaka toksične osobe.

Prvi znak je pasivna agresivnost

Prvi znak je pasivna agresivnost, objašnjavajući da je smatrala da su pasivno-agresivni komentari u njezinoj obitelji „normalan način rješavanja problema“. Mahler ih je koristila i u romantičnim odnosima, ali sada je naučila da je „izravno izražavanje potrebe za ispunjenjem vaših potreba zdraviji pristup“.

Drugi znak je traženje konstantne potvrde od partnera.

Kaže da je postavljala „nepravedna očekivanja“ kako bi podigla svoje „samopouzdanje“. Na primjer, očekivala je da je hvale i potvrđuju ako se osjećala loše zbog svog tijela. No, to joj nije pomoglo, pa bi onda bila ljuta na svog partnera. Sada shvaća da je odnose predodredila za neuspjeh i da „traženje konstantne potvrde“ nije isto što i traženje dodatne podrške.

Treći znak toksičnosti je održavanje krivih prijateljstava.

Terapeutica je shvatila da su mnoga njezina prijateljstva bila fokusirana na tračanje i nedostatak granica što je dovodilo do svađa. Mahler je bila iskrena prema sebi o prijateljima s kojima zaista želi biti i ako „očekivanja nisu bila usklađena“, odlučila je da ne bi trebali biti prijatelji.