Mix

The Batman i drugi vikend proveo na vrhu u kinima, ali pravo iznenađenje je na trećem mjestu

The Batman Catwoman Izvor Youtube
The Batman Catwoman Izvor Youtube Foto: Youtube Screenshot
Batman je u premijernom vikendu prikazivanja postao najunosniji film godine – ali tek je ožujak i Marvel još nije imao ništa u kinima. Spider-Mana ne brojimo, on je izašao krajem 2021. U drugom vikendu prikazivanja The Batman još uvijek ponosno stoji. Na kiši. S maskarom na faci.

Film o vitezu tame s Robertom Pattinsonom u glavnoj ulozi je zasjeo na prvo mjesto box-officea sa zaradom od 66 milijuna dolara u prošlom vikendu. U odnosu na premijerni vikend, zarada je pala za 50.7 posto, ali to uopće nije toliko strašno – čak je i očekivano. Iako film traje tri sata, svejedno je privukao značajan broj znatiželjnih gledatelja, kritika je svakako pomogla u promociji filma, a i ovo je prvi Warner Brosov film koji se nije istovremeno našao u kinima i na HBO Maxu. Očito je da je Batmanova magnetska privlačnost dovoljna za kino-ekskluzivu.

Film je u deset dana prikazivanja globalno zaradio 463.2 milijuna dolara, a još ni nije doživio premijeru u Kini. Kina je postala nevjerojatno unosno tržište za Hollywood tako da se očekuje značajan boost zaradi.

Na drugom mjestu je opet Uncharted sa zaradom od 9.3 milijuna dolara u četvrtom vikendu prikazivanja. Tom Holland i Mark Wahlberg pokušavaju započeti novu filmsku franšizu baziranu na video-igrama, zasad nam se čini da su iz Sonyja zadovoljni. I Uncharted ovog tjedna stiže u kineske kino-dvorane, s više detalja se čujemo idući tjedan.

Na trećem pak mjestu imamo iznenađenje, ali samo ako živite ispod kamena. BTS: Permission to Dance on Stage – Seoul: Live Viewing nije film već live-stream najpopularnije k-pop grupe na svijetu, a na sjevernoameričkom tržištu je koncert uprihodio čak 6.8 milijuna dolara. I to je zarada samo od subote jer – koncert je bio u subotu, bio je live i to je to. Koncert je prikazivanjem u kinima zaradio 36.2 milijuna dolara diljem svijeta.

Voljeli bismo reći da je ovakav poslobni model idealan za spas glazbene industrije, ali rijetko koji izvođač na svijetu ima tako veliku publiku kao BTS. Nemamo trailer od ovog iskustva da vam dodatno približimo ludost zvanu BTS, ali evo jedan live nastup na američkoj televiziji.

Na četvrtom mjestu je Dog s Channingom Tatumom i novih 5.3 milijuna dolara, a na petom mjestu je… nismo više ni iznenađeni… Spider-Man: No Way Home – iako je u kinima već 13 tjedana. Film je zaradio 4.1 milijun dolara preko vikenda, a od petka je dostupan i na DVD-u i BluRayju i na streamingu pa je moguće da će svoj kino-pohod malo usporiti.