Mix

The Rock je na početku svoje karijere bio nebitan, a danas je najplaćeniji glumac Hollywooda

Rock u ulozi Kralja Škorpiona
Rock u ulozi Kralja Škorpiona Foto: YouTube screenshot
Svatko mora negdje početi, pa čak i Dwayne The Rock Johnson. Za njega je uloga koja ga je lansirala među holivudske zvijezde bila u filmu Povratak mumije. Uloga koju je The Rock glumio bila je khm itekako sporedna, a povrh svega CGI je toliko loš da je pomalo i bolno gledate scene s Kraljem Škorpiona.

Iako je Rock već bio superzvijezda u WWE-u, ipak mu nije bilo lako napraviti tranziciju na velike ekrane. On je zapravo bio jedan od pionira koji je mnogim svojim kolegama utabao put pa su tako poslije njega uspješne filmske karijere ostvarili i Dave Bautista sa svojim ulogama u Marvelovim filmovima i John Cena kao Peacemaker u Odredu otpisanih.

Rockovih početaka prisjetio se i kolega mu na setu, Brendan Fraser, koji je otkrio kako zapravo nikada na setu nije sreo Dwaynea Johnsona. Fraser se figurativno izrazio rekavši kako je Rock bio samo “zelena traka“ aludiravši da su scene u kojima se dvojac bori omogućene pomoću CGI tehnologije, a Dwayneovo lice je poslije tek dodano.

Johnsonov početak na velikim ekranima nije krenuo baš bajno, ali ne možemo reći kako se nije isplatilo jer je on danas najplaćeniji glumac Hollywooda i svojom karizmom praktički osigurava zaradu studijima koji ga unajme.