Mix

Tom Hanks smatra kako je napravio samo četiri dobra filma u svojoj karijeri

Tom Hanks kao pilot
Tom Hanks kao pilot Foto: YouTube screenshot
Jedan od najboljih glumaca svoje generacije i dva puta Oscarom nagrađivan Tom Hanks smatra kako je u svojoj, četrdeset godina dugoj karijeri, napravio samo četiri prilično dobra filma.

Dvostruki dobitnik Oscara koji je glumio u filmovima raznih žanrova, od kultnog Forresta Gumpa do Elvisa najavio je svoj nadolazeći roman „The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece“, koji izlazi 9. svibnja sljedeće godine. Riječ je o knjizi koja priča kako izgleda stvaranje filma o superherojima. Zanimljiva je tematika koju je Hanks odabrao, obzirom da su danas redovito najuspješniji filmovi u box officeu oni koji se bave superherojima baziranim na stripovima.

Promovirajući izlazak svoje knjige u intervjuu za Indiewire, Hanks je izjavio kako je u desetljećima rada u Hollywoodu snimio samo četiri filma koji ulaze u kategoriju dobrih. Nije ovo prvi puta da je Hanks ispao prekritičan i ponizan jer je slično ponovio i u razgovoru sa Bill Simmonsom prošle godine.

Tada je izdvojio Brodolom života, Njihova igra i Atlas oblak kao svoja tri najdraža projekta na kojima je radio. Ovdje je bitno istaknuti da je Hanks većinu tih filmova izabrao na temelju iskustva snimanja, a ne na temelju toga kako su ispali.

Isto je ponovio i nedavno, kada je ovoj grupi filmova dodao i Forresta Gumpa kao svoj četvrti omiljeni film koji ga je lansirao u samu kremu svjetske glumačke scene.