Mix

Tom Holland i Mark Wahlberg na vrhu box officea s Unchartedom! VIKEND KINO REPORT

Uncharted Tom Holland vikend kino report box office
Uncharted Tom Holland vikend kino report box office Foto: Youtube Screenshot
Najveća filmska akcijska zvijezda današnjice je bez pogovora Tom Holland. Čak i ako uzmemo samo ovu zimu kao uzorak. Naravno, morat ćete zažmiriti na Liama Neesona i njegove klasične akcijske filmove, ali ti filmovi ne ubiru ni približno novca kao Hollandovi.

Holland je sredinom prosinca zavladao kino blagajnama zahvaljujući Spider-Manu: No Way Home, a sada ga možemo gledati u Unchartedu, ekranizaciji istoimene hit gaming franšize koja neodoljivo podsjeća na Indianu Jonesa i Tomb Raider.

Bilo je posve očekivano da će Uncharted zasjesti na prvo mjesto. Proteklog vikenda je zaradio 44.2 milijuna dolara, ali u SAD-u je ovaj vikend produžen pa će se ukupno računati i prihod od ponedjeljka. Projicirana zarada za četverodnevni, produženi vikend iznosi 51 milijun dolara. Film nije baš najbolje prošao kod kritike, svega 39 posto na Rotten Tomatoesu, ali to nije spriječilo publiku da pohrli u kina.

Na drugom mjestu se našla simpatična drama Dog (naslov filma nije baš Google-friendly), s Channingom Tatumom u glavnoj ulozi. Film je zaradio 15.1 milijun dolara, a procjenjuje se da bi do kraja ponedjeljka mogao zaraditi do 18.1 milijun dolara. Kritika i publika smatraju da je film dobar i ugodan, u njemu Tatum glumi vojnog rendžera koji mora odvesti vojnog psa na pogreb vojnika koji je psu nekoć bio skrbnik. Stvari ne idu po planu, pas odbija surađivati. Već znamo kako film završava, ali ga svejedno želimo gledati. Morat ćemo još malo sačekati jer film je zasad premijeru doživio samo u Americi.

Tom Holland šiba i na trećem mjestu – No Way Home je zaradio 7.7 milijuna dolara. Prošlog ponedjeljka je film već prešišao Avatara i postao treći najunosniji film na američkom tržištu.

Na četvrtom mjestu je prošlotjedni vladar box officea – Death on the Nile, Branaghova ekranizacija romana Agathe Christie s novih 6.3 milijuna dolara (bez ovog produženog vikenda i ponedjeljka).

Hoće li Uncharted ostati na vrhu? Hoće li No Way Home srušiti još neke rekorde? Hoće li neki film iznenaditi ovog nadolazećeg vikenda? We wait.