Mix

Trailer za dokumentarac o skupljačima Pez figurica izgleda dramatično!

Woodbridge
Woodbridge Foto: Folder.hr
Kao da su danas gotovo svi dokumentarci pali u „true crime” žanr, neki čak s toliko morbidnim zapletima da ih je gotovo nemoguće izmisliti. I onda se pojavi jedan dramatični o Pez figuricama.

Dokumentarac iz 2022. godine nazvan „The Pez Outlaw” zvuči jako zanimljivo i suludo, gotovo dramatično kao jedan od najdražih nam dokumentaraca „The King of Kong: A Fistful of Quarters”. Teška nostalgija, kolekcionarstvo, vladari zlih korporacija, devedesete, put u istočnu Europu. Ma e… Sve što nam treba.

Sinopsis dokumentarca glasi:

„Smješten u slavne devedesete, film prati avanture Stevea Glewa, čovjeka iz malog grada u Michiganu koji odlazi u istočnu Europu kako bi istovremeno izvukao svoju obitelj iz siromaštva i pobjegao od dosadnog posla. Steve postaje junak vlastite avanture, krijumčareći najrjeđe robne marke (Pez figurice) u SAD i pri tome zarađujući milijune. Sve je bilo čarobno dok njegov najveći neprijatelj, Pezident, ne krene u borbu protiv njega. Film je osmišljen kao zabavan i zanimljiv, ali Steveova priča govori i o obitelji, istinskoj ljubavi, mentalnom zdravlju te konačno o čovjeku koji se suprotstavlja očekivanjima i pronalazi svoj životni cilj.”

Film ima svega 996 ocjena na IMDB-ju, a prosječna ocjena je pristojnih 7.1. Rotten Tomatoes od 27 recenzija kaže 100 posto.

Čudno, a istinito. Takvi dokumentarci su nam najjači.