Mix

Trava je ‘out', odsad se puši cvijeće. Tu nije kraj, sve se snima za TikTok

Biljne kamilica Unsplash Tik Tok
Biljne kamilica Unsplash Tik Tok Foto: Unsplash / TikTok
“E brate, idemo zapalit. Lavandu.” Kad ste to čuli zadnji put?

Carstva su padala kroz povijest, ali ovo što se događa u stvarnom svijetu u posljednje vrijeme zvuči kao opaki bug u našoj simulaciji. Događa se previše stvari koje nemaju smisla, a posljednja u nizu su klinci koji puše sušene ruže, lišće malina i kamilice.

Nisu samo klinci u pitanju, ali ako nas pitaš, sve su to klinci, bez obzira na godine. Biljne su cigarete u jugoistočnoj Aziji dostupne već desetljećima, a popularne su jer ne sadržavaju kanabis ni duhan. Svatko tko je ovisan se služi njima da se riješi ovisnosti, a i možda misle da su cool jer su hipsteri koji puše nešto što se inače ne puši u svijetu.

@digitaldreamsau

Shop now on our Instagram 🥰 #smallbidnessowner #smallbusinesscheck #herbalsmokeblend #witchherbs #spirtualhealer

♬ DlCK by starboi x doja cat – Ben Chatonda-Oikawa

Nije napravljeno dovoljno istraživanja vezanih za ovakve biljne cigarete, ali hej – nekoć smo imali i istraživanja u sedamdesetima kada se ženama trudnicama savjetovalo da puše cigarete da im pomogne sa stresom same trudnoće tako da nisu ni sva istraživanja idealna. Smjese biljaka za biljne cigarete su novi korak wellness industrije koja nam želi koješta prodati (prije svega muda pod bubrege), a njihovi “direktori” ih pravdaju da su savršen alat za prebrođivanje ovisnosti i miran trenutak u danu. Meditacije su u tim krugovima očito manje preporučljive jer su besplatne. Priča se da biljne cigarete pomažu prilikom nesanice, tjeskobe i menstrualnih bolova, a nedovoljno nam je to precizirano da bismo rekli “vjerujemo”. Preporučamo čajeve od tih biljaka, nemoj inhalirati ništa što ne trebaš.

Dovoljno ti je da pogledaš par ovih videa i naživciraš se toliko jako da ti zatreba prava cigareta. Čak i ako ne pušiš.

@goddessbreath

how to create a sacred + sensual smoking space 😘💨 using our aphrodisiac blend 💗 #herbalsmokes #herbalsmoke #herbalsmokeblend

♬ original sound – .: an herbal collaborative :.

Više ni ne znamo što je stvarno!

@theflowerplugg

Don’t get it twisted, herbal tea blends have been around for years🌸💨Used for healing and scared rituals. Link in bio #fyp #tea #herbalsmoke #flower

♬ original sound – .

Mi trebamo neke dokaze. Čak i ako nešto možeš pojesti, ne znači da to trebaš popušiti. Ali hej, idući put kad ti nestane otrova koji inače biraš, uvijek možeš rastvoriti onu lavandu protiv moljaca koju ti mater skriva u ormaru.