Mix

Tvorac Peaky Blindersa radi na seriji o burnom životu slavnog pisca

Kruna, mač, lubanja i svijeća
Kruna, mač, lubanja i svijeća Foto: Shutterstock
Kako bi za male ekrane priredio priču o jednom od najznačajnijih svjetskih književnika – Williamu Shakespeareu – tvorac legendarnih Peaky Blindersa Steven Knight udružio je snage s nagrađivanom glumicom Sarah Lancashire. Sarah Lancashire je poznata po glavnoj ulozi u britanskoj kriminalističkoj seriji Happy Valley. O novoj šekspirijanskoj seriji se raspisao Deadline.

Dvojac je trenutno u početnoj fazi stvaranja serije kojom žele proslavilti 400. godišnjicu objavljivanja knjige „First Folio”, što je zapravo prva kolekcija Shakespeareovih predstava izdana sedam godina nakon njegove smrti koja se dogodila 1616.godine.

Neumorni Knight nedavno je također napisao BBC-jevu dramatizaciju romanaGreat Expectations” Charlesa Dickensa.

Nijedna televizijska kuća još nije službeno povezana s ovim uzbudljivim projektom o Zlatnom dobu obilježenom kugom, puritanizmom i smrtonosnom politikom.

Smrtonosna bolest, smrtonosna politika, smrtonosni religijski pokret? Tu smo da bismo gledali! Pogotovo ako će brutalna atmosfera tadašnjeg života dobiti prepoznatljivi Peaky Blinders štih.

„To je razdoblje koje volim i ekipa je izvanredna. Priča počinje u West Midlandsu i bliska mi je srcu”, kazao je Knight.

Još jedan projekt u povodu Shakespeareove obljetnice će biti i dokumentarac koji će ispričati njegovu priču. Helen Mirren i Adrian Lester dio su glumačke ekipe koja će oživljavati politiku i druge povijesne događaje koji su utjecali na Shakespearea i njegova djela.

Tu će pak seriju producirati 72Films, a opisuje ju se kao dokumentarni triler. Zvuči čudno, ali može!