Mix

Uhićena osoba odgovorna za smrt 2paca! Uhićen je Keffe D i optužen za ubojstvo

Lice repera Tupaca 2Pac Shakura
Lice repera Tupaca 2Pac Shakura Foto: Instagramscreenshot/2pac
Jedan od posljednjih živućih svjedoka kobne pucnjave iz automobila 1996. u Las Vegasu optužen je u petak za ubojstvo Tupaca Shakura uz korištenje smrtonosnog oružja, što je dugo očekivani pomak u slučaju koji je frustrirao istražitelje i fascinirao javnost 27 godina, otkako je legenda ubijena.

Porota u Nevadi optužila je Duanea „Keffe D“ Davisa za ubojstvo, objavili su tužitelji na sudu u petak, prenosi nam USAtoday. Glavni zamjenik okružnog tužitelja Marc DiGiacomo rekao je da je porota nekoliko mjeseci raspravljala o odluci u slučaju. DiGiacomo je opisao Davisa kao „zapovjednika na licu mjesta“ koji je „naredio smrt“ Shakura.

„Znam da je puno ljudi gledalo i čekalo ovaj dan. Tupac Shakur je glazbena legenda i dugo vremena zajednice diljem svijeta žele pravdu za njegovu smrt. Danas poduzimamo taj prvi korak“, rekao je Okružni tužitelj Clark Countyja Steve Wolfson.

Optužba je otkrivena nekoliko sati nakon što je Davis (60) jutros uhićen dok je šetao u blizini svoje kuće, navodi DiGiacomo.

Davis je odavno poznat istražiteljima te je i sam je priznao, prilikom intervjua i u svojim memoarima iz 2019., „Compton Street Legend“, da je bio u Cadillacu iz kojeg se, u rujnu 1996., pucalo na auto u kojem je bio 2Pac. Shakur je imao 25 ​​godina kada je ubijen.

Optužba je otkrivena nekoliko sati nakon što je Davis (60) uhićen dok je šetao u blizini svoje kuće, navodi DiGiacomo.

Svi oni koji ne žele prihvatiti smrt poznatog repera te su zagovaratelji nekih od teorija zavjere povezanih s njegovom smrću, imamo nešto i za vas. Ranije ovog ljeta, 2Pacov biološki otac Billy Garland razgovarao je s The Art of Dialogue i rekao kako misli da je u smrt njegova sina umiješana američka vlada. Rekao je „Vlada je pratila [2Paca] u noći njegova ubojstva“, i nastavio „Pratila ga je u Quad Studiju, to je poznata činjenica. … Samo znam da mi je to izgledalo kao namještaljka.”.