Mix

Vaš smartphone je sve tiši i razgovori su borba? Riješite to sami — brzo i jeftino

Hand
Hand Foto: THE YOOTH / Shutterstock.com
Neizbježno je. Dogodit će se i vama. Razgovarat ćete s nekim na telefon (ili realno, slušati glasovnu poruku s Whatsappa), a glas te osobe će biti nevjerojatno tih. Pokušat ćete pojačati glasnoću svog uređaja, ali on će već biti na maksimumu. Pomislit ćete kako gubite sluh ili kako je vrijeme za zamjenu telefona. Jer kakav je to telefon ako ne možeš čuti sugovornika?

Rješenje je jednostavno. Brzo. I jeftino. Možete to napraviti i potpuno sami!

Problem leži u vašim džepovima, torbama, ruksacima. U minijaturnom zvučniku se krije bezbroj čestica mikroskopske prljavštine i prašine. Taj isti zvučnik prislanjate na vlastito uho. Neizbježno je da malene čestice začepe otvore na vašem zvučniku. Ako bolje pogledate, možda čak i vidite kako zapravo izgleda mjesto gdje su nekad bile rupice.

Skočimo na rješenje — da stvarno bude brzo.

Možete iskoristiti četkicu za zube, neku kojom nikad niste prali zube. Ili možete upotrijebiti interdentalne četkice, minijaturne četkice savršene za čišćenje prostora između vaših zuba koji se ne mogu dohvatiti običnim četkicama. Za par eura možete kupiti na desetke ovih četkica, a za čišćenje slušalice vašeg mobitela vam je potrebna samo jedna.

Hand Brushes Foto: Olha Kozachenko / Shutterstock.com

Interdentalne četkice imaju minijaturna vlakna pa njihov mali promjer omogućuje da dođu do gotovo mikroskopskih otvora u zvučniku vašeg telefona.

Pripremite četkicu te počnite lagano četkati otvor slušalice na vašem telefonu iz svih smjerova. Pripazite da s centralnom žicom ne oštetite staklo na vašem ekranu, to vam je ona žica za koju si pričvršćene „dlačice”.

Nježno četkajte otvore dok ne uklonite prljavštinu, čak je i moguće vidjeti napredak ako se fokusirate.

Mekom krpom (mikrofiber ftw!) ili većom četkom uklonite sve ostatke koje ste iskopali.

I to je to! Nema skupih popravaka, nema kupnje novog uređaja, problem je čitavo vrijeme ležao u malo prljavštine koja nije dopuštala zvuku da se proširi do vaših bubnjića.

Testirajte vaš „novi” smartphone pozivom ili si samo pustite neku poruku s Whatsappa i prislonite smartphone na uho. Sve bi trebalo biti dobro.

Još taj osjećaj jer ste sami nešto popravili? Vrhunski.