Ovo njegova velika trojka

Veliki Martin Scorsese otkrio koja su mu tri glumca najbolja! Jedan je izbor pomalo iznenađujući

Redatelj Martin Scorsese i redateljska klapa
Redatelj Martin Scorsese i redateljska klapa Foto: G Holland/Shutterstock
Genijalni redatelj otkrio tko su mu favoriti

Poznati redatelj Martin Scorsese imenovao je tri najveća glumca svojih generacija, a njegov je odabir teško opovrgnuti. Martin Scorsese je pravi primjer redatelja koji iz filma u film postaje bolji. Najbolji primjer tome su filmovi s početka njegove karijere i oni koje je izbacio prethodnih godina.

Kad uzmete u obzir da su filmovi Taksist (Taxi Driver) i Ubojice cvjetnog mjeseca (Killers of the Flower Moon) objavljeni u razmaku od gotovo 50 godina, 81-ogodišnjak je postigao legendarni status, a ne pokazuje znakove kako njegovom filmskom stvaralaštvu dolazi kraj.
\\folder\vezani_članak Scene filmova Potraga za Nemom i Izvrnuto obrnuto Emotivno Iz studija Pixar otkrivaju zašto njihovi filmovi uvijek imaju nevjerojatno tužne priče
U tim je brojnim godinama iskustva imao priliku surađivati s nekim od najvećih imena Hollywooda, a ove je glumce istaknuo kao najbolje.

Robert De Niro

Otkako su prvi put radili zajedno na filmu Ulice zla (Mean Streets) 1973., par je zajedno radio na 11 filmova, za vrijeme kojih je De Niro izveo neke od najboljih izvedbi.

 

Dobri momci (Goodfellas), Taksist (Taxi Driver), Ubojice cvjetnog mjeseca (Killers of the Flower Moon), Razjareni bik (Raging Bull), samo su neki od filmova na kojima su surađivali. Uloga u jednom od spomenutih uloga dovoljna je da bi dobili epitet izvrsnog glumca, a De Niro je imao čast glumiti u svima.

De Niro je sigurno jedan od najpoznatijih glumaca, a u svojoj je dugoj karijeri prikupio brojne obožavatelje, a njegovi su mu nastupi donijeli dva Oscara i Zlatni globus.

Leonardo DiCaprio

Logičan odabir jer, kao i De Niro, zajedno su radili na brojnim filmovima. Njih šest, da budemo točni, a bilo da pogledate Vuk s Wall Streeta (The Wolf of Wall Street) ili Ubojice cvjetnog mjeseca (Killers of the Flower Moon), čini se da DiCaprio najbolje funkcionira pod vodstvom Scorsesea.

 

De Niro i DiCaprio čak su se zajedno našli i u filmu Ubojice cvjetnog mjeseca, njihova odlična izvedba u filmu pokazala je idealna spoj starog i novog Scorseseovog omiljenog glumca. Prilikom preuzimanja nagrade za spomenuti film, Scorsese je pohvalama izdvojio DiCaprija.

Adam Driver

Od omiljenog mu trojca, Adam Driver, možda iskače kao neobičan odabir. To naravno nije zbog manjka glumačkog talenta, nego zbog činjenice kako su samo jednom zajedno radili.

 

Surađivali su na filmu Silence iz 2016. Iako je bio nominiran za samo jednog Oscara, a nije dobro prošao ni na kino blagajnama, mnogi ga smatraju briljantnim filmom koji će izdržati test vremena.

Ključni dio toga su briljantne temeljne izvedbe Drivera i Andrewa Garfielda kao para svećenika. Kako nam prenosi UNILad, govoreći na Telluride Film Fesitvalu 2019., Scorsese je rekao ''Ne mogu vam opisati ustrajnost i ljepotu izvedbe i iskustvo koje sam imao s [Driverom]''.

“ Fantastično izgleda na ekranu. Jedan je od najboljih, ako ne i najbolji glumac svoje generacije”.
\\folder\vezani_članak Filmski predmeti i rajčica Ovi su najbolji od najboljih Stranica za filmske kritike objavila popis najboljih filmova! Morate ih sve pogledati
Samo riječi hvale za ove glumce, a kad pohvale dolaze iz usta jednog od najuspješnijih redatelja sigurno moraju biti i istinite. Da je riječ o dobrim glumcima može procijeniti i laik, ali kada to kaže ovakav filmski stručnjak, onda to malo više znači.