Wemby Rookie godine

Victor Wembanyama jednoglasno izabran za Novaka godine! Okrunio je povijesnu sezonu

NBA košarkaš Victor Wembanyama pri dobivanju nagrade
NBA košarkaš Victor Wembanyama pri dobivanju nagrade Foto: Fanatics/Youtube
Mladi košarkaš rekordnom sezonom jednoglasno izabran za Rookija godine

Victor Wembanyama proglašen je NBA rookiejem godine 2023./2024., postavši tako prvi igrač nakon Karl-Anthonyja Townsa koji je jednoglasno osvojio tu nagradu u sezoni 2015./2016.
Ipak, Wemby se može pohvaliti jedinstvenom sezonom koju smo imali priliku pratiti.


Ne bi trebalo biti iznenađenje da je Wembanyama nagrađen Rookiejem godine nakon sezone u kojoj je popunio statističku tablicu kao nitko prije.


Kako je na X-u (Twitteru) objavio Shams Charani, iz The Athletic and Stadiuma, novak San Antonio Spursa ušao je u povijest s 1500 poena, 700 skokova, 250 asistencija, 250 blokada i 100 ubačenih trica u sezoni. Stvarno zavidne brojke.

Victor Wembanyama saznao je da je osvojio nagradu kroz iznenađenje, koje je smislio Fanatics. Okružen predmetima prošlih dobitnika nagrada, 20-godišnjak se iznenadio kada su usta Jasona Kidda, Vincea Cartera, Kevina Duranta i LeBrona Jamesa počela razgovarati s njim, a Shaq ga je najviše iznenadio.


Wemby je postao razumljivo emotivan nakon što je čuo iskrene poruke nekoliko prethodnih pobjednika koji su mu poželjeli dobrodošlicu u klub kojem se pridružuje samo nekolicina odabranih. Samo tako dalje!