Mix

Vjeruje li Shaq stvarno u jednu od najuobičajenijih teorija zavjere?

Shaq
Shaq Foto: Shutterstock
NBA legenda Shaquille O’Neal priznao je da uživa slušati o teorijama zavjere, čak i ako “nužno ne vjeruje u sve što čuje”, no neke njegove izjave i komentari upućuju na suprotno, prenosi UNILAD.

Shaq je u australskoj radijskoj emisiji Kyle and Jackie O rekao da voli slušati teorije zavjere i da se ne radi o tome jesu li u pravu ili u krivu.

Tko ovdje voli poslušati Bujicu u slobodno vrijeme?

Kada su ga pitali vjeruje li da je Zemlja ravna, odgovorio je kako da je to jednostavno “teorija” – ali nije otišao tako daleko i potvrdio da je to teorija koju je i sam u potpunosti prihvatio.

Također, dodao je kako se tijekom leta od dvadeset sati nijednom nije prevrnuo, tj. završio naglavačke. Što god to značilo, ali kao, to mu je potvrda da se ipak radi isključivo o teoriji zavjere.

Međutim, kada je voditelj pokušao istaknuti da u Australiju može letjeti iz dva smjera, umirovljeni košarkaš počeo je objašnjavati da je to istina, ali da je u pitanju i dalje ravna linija, tj. da se ne leti ispod Zemlje.

Ponavljamo, što god to značilo.

Dodao je i da živi u kući na jezeru trideset godina, a da se jezero nije nijednom okrenulo ulijevo ili udesno – to je bio komentar na vrtnju Zemlje oko svoje osi. Koji je sam nabacio.

Teško je shvatiti trola li nas u ovom trenutku ili ne.

U svakom slučaju, ovo mu nije bilo prvi put da je spomenuo teoriju Zemlje kao ravne ploče.

U The Big Podcast with Shaq iz 2017. rekao je: “Istina je: Zemlja je ravna. Zemlja je ravna”. Nastavljajući: “Slušajte, postoje tri načina za manipuliranje umom: ono što čitate, ono što vidite i ono što čujete”.

To je elaborirao ovako: “U školi nas prvo uče: ‘Oh, Kolumbo je otkrio Ameriku’… Kolumbo nije otkrio Ameriku. Dakle, slušaj, vozim se od obale do obale, i ovo s*anje mi je ravno. Satelitske slike bi se mogle nacrtati i izmisliti.”

Da bi na kraju zaključio: “Samo kažem, kad se vozim od Floride do New Yorka: ravno. New York – Seattle: ravno. Iz Seattlea do LA-a: ravno. Iz LA-a natrag na Floridu: ravno”.

Što da uopće mislimo nakon ovoga? Ako je trolanje dotjerao do razine da više nitko nije siguran u to što govori… svaka mu čast.