Ljetni gušti Foto: Shutterstock
Tjestenina sa sirom i vrhnjem je jelo koje bi mogli jesti danima. Super ideja za sve (ne)zaposlene i studente, brzo je gotovo i bit ćete siti jedno izvjesno vrijeme.
Priprema: skuhajte tjesteninu (špagete, pužiće, bilo koje vrste), u posebnu posudu stavite vrhnje za kuhanje i unutra postepeno dodajte naribani sir (koji god i koliko god), pustite da to malo proključa i tako miješajte, kada se sir polako stopi, smjesu prelijete u skuhanu tjesteninu i dobro promiješate. I jelo je spremno za serviranje! Ako imate još dodatnih 10 minuta u danu, možete tu smjesu premjestiti u pekač, dodati koje jaje te zapeći na 180 stupnjeva dok ne dobije zlatnu boju. Malo ekstravagancije nije na odmet!
Tjestenina sa sirom i vrhnjem Foto: Shutterstock
Slasni hamburger u 60 sekundi ili slasni roštilj? Mislite li da možete ovo izvesti? Čini se stvarno prejednostavno, vrhunska ideja za ručak ili večeru. Pogledajte!
Proteinske palačinke, vrhunske za doručak ili popodnevni/večernji snack. Fitness.hr podijelio je najjednostavnije recepte za brutalne palačinke. Izdvojili smo jedan koji je nama zasladio nepce.
Priprema:
60 g zobenih pahuljica
60 g posnog sira
1/2 mjerice proteina
3 bjelanjka
Sve ove sastojke “smućkate” i bacite na ugrijanu tavu, nije moglo jednostavnije. Kada spečete palačinke, dajte si mašti na volju i isprobajte ih sa sladoledom, čokoladom, džemom, sirupom – mogućnosti su beskrajne.
Proteinske palačinke Foto: Shutterstock
Kajgana ili neki „napumpani“ omlet su uvijek vrhunsko rješenje za bogati proteinski doručak ili brzinski ručak.
Priprema: (i)stuci jaja, dodaj svega što imaš u frižideru (salame, slanine, usitnjenog luka za šmek, sira…), posoli (dodaj začina po volji) i baci na zauljenu tavu. Uz to jogurt, kruh, krem sir ili što god vam padne na pamet. Jelo za čas, pali i vozi! Osvoji dan!
Omlet Foto: Shutterstock
Ličke pole za sve ljubitelje vrhunske klope i jednostavne pripreme. Uzmite krupnije krumpire, dobro ih operite i prepolovite na ploške. Pećnicu prethodno zagrijete na 205 stupnjeva i krumpirove ploške posložite lijepo u pekač, posolite (ili na njih stavite komadiće slanine) i stavite peći dok ne dobiju zlatnu boju. Uz ličke pole poslužite sve što imate, od pikantnih kobasica preko sireva do ajvara i mješavine svježeg sira i vrhnja. Sve prolazi! Ovo je pravi muški ručak koji ne zahtjeva pretjerano truda.
Ličke pole Foto: Shutterstock