Mix

Ženama zabranili modeliranje u donjem rublju, muškarci uskočili!

Woman's
Woman's Foto: Folder.hr
Kina je ženama zabranila online modeliranje u donjem rublju na shopping livestreamovima, online poslovi koji prodaju donje rublje snašli su se unajmljujući muškarce kao modele – za žensko donje rublje, prenosi Insider.

Stvar je ozbiljna do te mjere da su livestreamovi koji su ignorirali zabranu morali prestati s radom.

Naime, kineska scena livestream shoppinga je industrija u procvatu za koju Statista predviđa da će do ove godine biti vrijedna više od 700 milijardi dolara. Radi se i o industriji koja čini oko 10 posto prihoda od e-trgovine u toj zemlji.

Prijenosi uživo koji prikazuju žene koje modeliraju donje rublje imaju povijest brzog zatvaranja i zabranjivanja, što je rezultat kineskog zakona protiv širenja opscenog materijala na internetu.

Kako bi zaobišle ​​tu zabranu, neke od tvrtki nedavno su počele zapošljavati muške modele umjesto ženskih – iako je proizvod koji se prodaje i dalje žensko donje rublje. Jedno od prvih takvih emitiranja održano je prošlog prosinca.

Tko hoće – nađe način. Koliko efikasan način? To je drugi par čarapa.

Naravno, neke korisnike kineskih društvenih mreža zabavio je takav pokušaj izbjegavanja rupa u zakonu.

“Dečki to nose bolje od cura” neki su od komentara, dok drugi ukazuju da bi korištenje ženskih lutki bio vjerodostojniji modeling ženskog rublja. Jasno je tko je lišen humora u ovoj priči.

Šalu na stranu, dio korisnika upozorava i da se takvom zabranom uskraćuje prilika za posao ženama.

Vlasnik tvrtke koja je napravila prvi prijenos uživo s muškim modelom, “Mr. Xu”, kaže kako mu nije preostalo drugo nakon zabrane nego se snaći.

Također smatra da se ne radi o krađi ženskih poslova uz riječi “mnoge su vlasnice tih streamova žene – kradu li one poslove muškarcima?”.

Ono što je počelo kao duhovita fora evoluiralo je u marketinšku strategiju koja je određenim tvrtkama omogućila da se razlikuju od brojnih drugih e-trgovina koje prodaju donje rublje.

Tako da Kinu možemo nazivati svakakvom, ali domišljatost im definitivno ne treba uskratiti.