Misteriozna životinja nalik na vukodlaka ubijena u Montani (Foto: Montana fish, wildlife & parks)
Misteriozna životinja nalik na vukodlaka ubijena u Montani (Foto: Montana fish, wildlife & parks) Foto: Montana fish, wildlife & parks

Neobična životinja iz porodice kanida, ubijena u saveznoj američkoj državi Montana, izgleda toliko čudno da će vlasti obaviti testiranje DNK-a kako bi se sa sigurnošću utvrdilo o kojoj se točno životinji radi.


Jedan je rančer u blizini grada Dentona u Montani 16. svibnja ubio za sada još neidentificiranu životinju nakon što se približila njegovoj stoci.

Vezani članci Djevojčica (8) snimila čudovište iz Loch Nessa? (Foto: Profimedia) Djevojčica (8) misli da je napokon riješila misterij čudovišta iz Loch Nessa Fotografija bizarnog stvorenja je pokrenula priče o povratku Almamule (FOTO: Screenshot) Iz kojeg li je horora ispalo? Neobično stvorenje plaši građane, navodno je već ubilo dva psa

U skladu s lokalnim zakonima, sve je prijavio Montana Fish, Wildlife & Parksu. Kako se životinja približila njegovom prebivalištu i stoci, rančer je imao zakonsko pravo upucati je.

Misteriozna životinja nalik na vukodlaka ubijena u Montani (Foto: Montana fish, wildlife & parks) Misteriozna životinja nalik na vukodlaka ubijena u Montani (Foto: Montana fish, wildlife & parks) Foto: Montana fish, wildlife & parks

Vukovi su, inače, starosjedioci na tom području, pa je životinja prijavljena kao vuk. No kada su stručnjaci za vukove pregledali fotografije ubijene životinje, pri identifikaciji životinje primijetili su nekoliko problema

"Nešto nije bilo u redu s tom životinjom", rekao je glasnogovornik u videosnimci objevljenoj na Twitteru. "Ne izgleda kao divlji vuk."

Utvrđeno je da je ubijena životinja mlada ženka. No njezine šape bile su premalene za vuka, zubi prekratki, uši prevelike, a prednje pandže predugačke. 

Vrlo vjerojatno radi se o nekoj vrsti vučjeg hibrida – možda je križanac s kojotom, kojih također ima u Montani, ili se radi o križancu vuka i psa, kako sumnjaju u Montana Fish, Wildlife & Parksuu.

Misteriozna životinja nalik na vukodlaka ubijena u Montani (Foto: Montana fish, wildlife & parks) Misteriozna životinja nalik na vukodlaka ubijena u Montani (Foto: Montana fish, wildlife & parks) Foto: Montana fish, wildlife & parks

Ova objašnjenja ipak nisu zadovoljila društvene mreže i nagađanja da se možda radi o dogmanu, vukodlaku ili primjerku izumrle vrste strašnog vuka Canis dirus.

"Već smo imali nekoliko primjeraka hibrida vukova i pasa", rekao je stručnjak za vukove Montana FWP-a Ty Smucker. "Jedan je na istoku Montane konstantno ubijao ovce. Kada smo ga uhvatili, ispostavilo se da se radi o hibridu." 

Uzorci DNK-a misteriozne životinje ustrijeljene u blizini Dentona poslani su u laboratorij FWP-a radi analize, nakon koje će se znati o kakvom se točno hibridu radi.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju