Report

Legendarni reper prodao prava na pjesme za ogromnu svotu. Donosimo 5 najunosnijih pjesama!

reper Nelly s flasterom ispod oka
reper Nelly s flasterom ispod oka Foto: Youtube screenshot
Nelly je, prema TMZ-u, bogatiji za 50 milijuna dolara nakon što je prodao pola svog glazbenog opusa. Reper poznat po svojim ljetnim hitovima, modernim klasicima i melodičnom glasu prodao je prava na pjesme koje su nas zagrijavale u već vrućim ljetnim mjesecima, a mi donosimo ljestvicu najvrjednijih pjesama iz kataloga.
  1. „Shake Ya Tail Feather“

Ovaj hit dobitnik je Grammyja za najbolju rap izvedbu dueta ili grupe, nalazi se na soundtracku filma Bad Boys II, na pjesmi gostuje Sean „Diddy“ Combs i član Nellyjeve orginalne postrojbe, St. Lunatics, Murphy Lee, a ovo je bio Nellyjev treći hit broj 1.

  1. „Country Grammar (Hot S—)“

Nellyjev debitantski singl dokazao je da reper od sve može pretvoriti u hit, uključujući i pjesmicu za djecu. Preuzeo je melodiju popularne igre pljeskanja „Down Down Baby“ i pretvorio je u banger i tako se etablirao kao revolucionarna rap zvijezda 2000.

  1. „Ride wit Me“

Nelly je sa svojom ekipom St. Lunatics na ovom bezvremenskom hitu koji je dosegao 3. mjesto na Billboard Hot 100 ljestvici. Zbog svojeg opuštajućega vibea i gitare u podlozi ovaj hit na ples tjera i najmrzovoljnije.

  1. „Dilemma“

Davne 2002. Kelly Rowland bila je najuspješnija članica Destiny’s Childa, zahvaljujući upravo ovom klasiku. Nelly je s Kelly koji je ovu pjesmu poslao u stratosferu. Uz sample pjesme “Love, Need and Want You” Patti LaBelle, „Dilemma“ je bila na vrhu ljestvica 10 tjedana i osvojila Grammyja za najbolju rap/pjevanu izvedbu, a bila je nominirana i za ploču godine. Također je Billboardova 11. najveća pjesma desetljeća 2000.-2009.

  1. „Hot in Herre“

„Dilemma“ je Nellyjev najveći hit, ali „Hot in Herre“ ipak je njegova najprepoznatljivija pjesma. Hit koji i najdosadnije zabave pretvara u Project X i prava klupska himna ipak je prva na ljestvici upravo zbog istine iza imena pjesme. Gdje god pustite ovu pjesmu porast temperature je zagarantiran.

Nadam se da su vas pjesme vratile u jednostavnije 2000te i da ste neke od hitova dodali i na trenutne playliste. Nelly je definitivno obilježio 2000te jednako kako je flasterom obilježio obraz.