Report

Potvrđen je ispravan način postavljana toaletnog papira! Ovako treba okrenuti rolu toaletnog papira

role wc papira pobacane jedne na drugu
role wc papira pobacane jedne na drugu Foto: unsplash.com
Način vješanja toaletnog papira često je ono na što se usredotočuje žestoka rasprava oko kupaonskog bontona. Okrećete li papir prema ili od zida jako je važno, posebice u internetskim raspravama. Izgleda kako je i toj naizgled vječnoj debati došao kraj.

Bitka oko ponašanja u kupaonici sada bi se mogla završiti jednom zauvijek, budući da je stručnjakinja za bonton Jackie Vernon-Thompson, kako nam prenosi nam LADBible, ponudila svoj uvid u to kako bi zapravo trebala biti postavljena vaša rola.

Neki od nas vole papir povući odozdo, ostavljajući papir da visi prema nama spreman za lakši pristup, iako to uzrokuje da se suprotna strana trlja o susjedni zid. Drugi radije daju malo veću udaljenost od tla i kotrljaju ga s vrha, što znači da se rola postavlja u smjeru zida.

Hvala Bogu pa je Jackie, stručnjakinja za pravilno ponašanje i bonton, ponudila svoja mišljenja o vječnoj debati.

Ona, kako nam prenosi izvor, ističe kako „Istraživanje za istraživanjem otkriva da je ispravan i najhigijenskiji način vješanja toaletnog papira iznad, a ne ispod.“, a dodala je kako „to vrijedi i za papirnate ručnike, koji vise sa zida. Ne samo da su higijenski, nego i pogoduju održavanju odgovarajuće higijene, što je pravilan bonton.“.

Jackie, osnivačica From The Inside-Out School of Etiquette, podsjetila je ljude da je izumitelj Seth Wheeler zapravo naveo ispravan način vješanja toaletne role u dijagramu za patent 1891. godine.

role wc papira pobacane jedne na drugu ispravna i neispravna pozicija role wc papira na stalku Foto: Canva/Shutterstock

„Pun, jasan i točan opis“ kako koristiti njegovu kreaciju uključuje skicu koja prikazuje papir na držaču koji visi s komadom papira okrenutim prema vama, podupirući tako i njezinu hipotezu da je to ispravan način korištenja.

Osim što bolje izgleda u vašoj kupaonici, Jackie je objasnila zašto je higijenski pravilno postaviti ga tako. „Ako je papir postavljen da se okreće preko role“, s papirom okrenutim prema vama, „kada posegnete za papirom, vaši prsti će dotaknuti samo komad koji planirate upotrijebiti i baciti.

Nastavila je „Međutim, kada je postavljen da se okreće ispod role, veća je vjerojatnost da ste prisiljeni pipati i dodirivati ​​druge dijelove role, pa čak i zid, što će vjerojatno proširiti bakterije i klice.“.