Report

Razlika u godinama čini savršenu vezu koja će potrajati! Ova je razlika u godinama idealna

muškarac i žena, par grle se nasmiješeni
muškarac i žena, par grle se nasmiješeni Foto: unsplash.com
Stručnjaci su otkrili idealnu razliku u godinama ako želite da veza potraje, a možda nije onakva kakvu ste očekivali. Istraživanja su pokazala da razlika u godinama između vas i vašeg partnera zapravo može odrediti koliko će vaša veza trajati.

Izlazak s nekim puno starijim ili puno mlađim podiže moralna pitanja, ali neki su upravo van svoje dobne grupe pronašli idealnog partnera. Iznimke definitivno postoje, a istraživanje je pokazalo da je veća vjerojatnost da će se parovi s velikim razlikama u godinama razići prije od onih koji su bližih godina.

muškarac i žena, par grle se nasmiješeni mladi par sjedi zagrljen na rijeci Foto: unsplash.com

Studija koju je provelo Sveučilište Emory u Atlanti otkrila je da što je razlika u godinama veća, to je veća šansa za razvod.

Studija je obuhvatila 3000 ljudi i otkrila da što je razlika u godinama veća, to je veći rizik od prekida veze. Ovo su samo obrasci, ali rezultati bi se mogli svesti na to da partneri imaju sukobljene ciljeve i interese u različitim fazama svojih života.

Istraživači su otkrili da parovi s dobnom razlikom od pet godina imaju 18% veću vjerojatnost da će se razići nego parovi iste dobi, dok je ta brojka skočila na 39% s dobnom razlikom od 10 godina. Parovima s 20-godišnjom razlikom u godinama, statistika ne daje puno nade, sa šansama za rastavu od 95%.

Što se tiče te idealne razlike u godinama, istraživači vjeruju da je razlika od godinu dana najbolja, a šanse za razvod iznose malenih 3%.

Hugo Mialon, jedan od istraživača uključenih u studiju, rekao je “Moglo bi jednostavno biti da su tipovi parova s ​​tim karakteristikama, tipovi parova kod kojih je u prosjeku veća vjerojatnost da će se razvesti iz drugih razloga.”, tako da ne brinite ako je razlika između vas i vašeg partnera veća.