Jezivo

Zračna luka u središtu teorija zavjere! Viralni video razotkrio jezive detalje oko aerodroma

Međunarodna zračna luka Denver i kip Plavog Mustanga ispred nje
Međunarodna zračna luka Denver i kip Plavog Mustanga ispred nje Foto: denairport/Instagram
Neke su priče zaista neobične

Nakon što je video muškarca koji šeće praznim skrivenim hodnicima zračne luke postao popularan na TikToku, javile su se razne teorije zavjere koje okružuju Međunarodnu zračnu luku Denver. Cijeli je slučaj prenio korisnik imena Hollow Hollis, a dublju pozadinu priče prenio je dodatnim objavama.

@hollow_hollis Mind you its 12:30 in the morning 😵‍💫#backrooms #conspiracy #denverairport ♬ Creepy and simple horror background music(1070744) - howlingindicator



Međunarodna zračna luka Denver bila je okružena teorijama zavjere otkad je otvorena 1995. Njezino odgođeno otvaranje i trošak od 3 milijarde dolara potaknuli su sumnje u skrivene planove, uključujući glasine o velikim podzemnim razinama i tunelima koji vode do vojnih baza za tajnu upotrebu vlade.

Hollow Hollis nastavio je kopati o temi i nakon svoje prve viralne objave, koja je pogledana više od 18 milijuna puta. Zračna luka također sadrži jezivu umjetnost, uključujući skulpturu konja "Blucifer" i apokaliptične murale koji su povezani s teorijama Novog svjetskog poretka, na koje se Hollis osvrnuo u zasebnom TikToku nakon svog iskustva.

 

 

@hollow_hollis For anyone new to the denver airport lore. This is the tip of the iceberg. #conspiracy #conspiracytiktok #denverairport ♬ Creepy and simple horror background music(1070744) - howlingindicator



Možda najkontroverzniji simbol zračne luke je skulptura konja nazvan "Blucifer". Pravog imena Plavi Mustang, Blucifer je skulptura mustanga od fiberglassa, a jarko plave je boje, s osvijetljenim crvenim očima. Uz svoj demonski upečatljivi izgled, kip je poznat po tome što je ubio svog tvorca, kipara Luisa Jiméneza, kada je dio skulpture pao na njega u studiju.

 



Čak je i novinarka NY Timesa, Tiffany Hsu, koja se usredotočuje na provjeru informacija, prošle godine zaronila duboko u teorije zavjere iza zračne luke i razgovarala s osobljem zračne luke kako bi dobila neke odgovore iza mitova.

Hsu je razgovarala sa zaposlenikom izvan mjesta zaduženim za preuzimanje prtljage koji joj je ispričao glasine o grobovima na posjedu i indijanskoj glazbi koja svira noću.
Razgovarala je i sa Stephanie Figueroa, članicom komunikacijskog osoblja zračne luke, koja ju je odvela u obilazak podzemnih tunela i objasnila da se prvenstveno koriste za premještanje prtljage, a ne za lokaciju podzemnih bunkera.