Mislili da je mrtav

Živio deset godina u šumi kako bi pobjegao od vlastite žene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Malcom Applegate je poduzeo radikalne mjere kako bi pobjegao od svoje žene, za koju tvrdi da ga je počela psihički zlostavljati.

Malcom Applegate napustio je vlastitu kuću i odlučio živjeti i spavati u šumi, sve kako bi se maknuo od svoje žene.

Tako je živio deset godina, prije nego se preselio u Emmaus Greenwich, sklonište za beskućnike u južnom Londonu. Za to vrijeme nije održavao kontakt s obitelji i prijateljima, koji su pomislili da je mrtav.

"Cijeli život sam se bavio vrtlarstvom i uživao u tome. Točnije, uživao sam dok sve dok se nisam oženio. Brakom mi se život preokrenuo i postao nepodnošljiv. Razlog tomu je moja žena koja je postajala sve nezadovoljnija. Što sam više radio, to je ona bila gora, jednostavno nije voljela da izbivam previše iz kuće, čak i ako se radi o poslu. Njena želja za kontrolom došla je do te mjere da je zahtjevala od mene da smanjim broj sati. Iako sam se trudio još neko vrijeme ostati u braku, stvari nisu funkcionirale i odlučio sam zauvijek otići. Odlučio sam nestati, ne kazavši ni riječi nikome, čak ni obitelji. Otišao sam daleko u šumu i preživljavao održavajući vrtove u centru za starije osobe u blizini. Iako sam uživao u životu, vjerovao sam da će mi Emmaus Greenwitch još bolje odgovarati. Otišao sam na razgovor i odmah se preselio", govori Applegete.

On sada provodi svoje vrijeme radeći neobične poslove i prikupljajući novac za dobrotvorne svrhe, prenosi Indy100.