Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Klopku doista nije teško postaviti, a ventilator kakav koristi autor videa košta nekoliko stotina kuna.


Kako dođe ljeto, tako se s njime pojave i naši stari neprijatelji komarci. Proteklih su godina osobito mučili Slavonce, a nisu bili pretjerano milostivi niti prema ostalim ljudima diljem Hrvatske.

Vezani članci Crte od sunčanja Od ljeta su im ostale samo crte od sunčanja pa su sa svima podijelile uspomene Morski pas Dosta im je ljeta: Na moru doživjeli traumatične trenutke zbog kojih su spremni za jesen

Kako trenutačno stoje stvari u vašem kraju, ne znamo, ali vjerujemo da je svaki savjet dobrodošao, pa ćemo vam u tom kontekstu prikazati video koji je u utorak ujutro postao viralan.

Autor snimke iskusni je borac protiv neugodnih krvopija, a tehniku je usavršio do te mjere da ih noću uhvati čak nekoliko stotina, ponekad i tisuća!

Klopku nije pretjerano teško napraviti, ali tražit će od vas da nabavite ventilator, zaštitnu mrežicu, vodom razrijeđeni izopropilni alkohol i bilo kakvu tekućinu koja sadrži ugljični dioksid.

Ventilator je, naravno, tu da vuče komarce k sebi, zaštitna se mrežica postavlja da se na nju lijepe i da produži životni vijek ventilatoru, alkohol tome da ih dokrajči, a namjena ugljičnog dioksida jest ta da ih privlači.

Naime, komarci mu ne mogu odoljeti pa vam sasvim solidan saveznik mogu biti i svakodnevna gazirana pića. Ponovit ćemo još jedanput da je izopropilni alkohol potrebno razrijediti pomoću vode, što zato što je zapaljiv, a što i zato da čim lakše ispari s ostataka komaraca. Upamtite, poslužit će kao "švedski stol" drugim vrstama, primjerice crnim mravima.

Kažemo, nije teško, a klopku je idealno postaviti u blizinu kuće. Pogledajte u nastavku snimke kako to već godinama čini Dan Rojas, možda vas njegovo rješenje ubuduće poštedi velikih muka.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju