Pingvin odbija ribu
Pingvin odbija ribu Foto: YouTube/Screenshot

Probirljive vidre i pingvini odmahuju glavom na pokušaje svojih hranitelja u japanskom akvariju da im zbog rasta troškova podvale jeftinije obroke.


U nastojanju da se nosi s rastom cijena, akvarij Hakonen u središnjem Japanu s jelovnika je djelomično uklonio tradicionalne i skupe šarune.

Vezani članci Napad galeba Napad odozgo! Galeb se obrušio na nju dok je pokušavala jesti ribu, snimka je čista poezija Obračun planinara i medjveda Čista panika: Medvjed napao planinara usred uspona, pogledajte kako se snašao

Umjesto njih, svojim životinjama nude skuše. Malo njih je time sretno. Neki pingvini rezolutno okreću kljunove kad im se ponudi skuša. 

"Neki je uzmu u usta, ali onda ispljunu", kaže direktor akvarija Hiroki Shimamoto. "Shvaćaju da nešto nije kako treba biti". Problem je još veći među akvarijskim vidrama koje 'jednoglasno' odbijaju jeftinu ribu. 

Akvarij je smanjio količinu šaruna na jelovniku jer je toj ribi cijena narasla 20 do 30 posto u odnosu na prošlu godinu. Uprava i dalje djelomično kupuje šarune za prehranu, ali nema plan potpuno mu se vratiti dok cijena ne padne. 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju