Hit na društvenim mrežama

Spas u pravi čas: Gosta u restoranu od gušenja spasio policajac fenomenalnom reakcijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija iz New Jerseyja dobila je niz pohvala korisnika društvenih mreža, nakon što su objavili video snimku kolege kako Heimlichovim zahvatom spašava muškarca koji se počeo gušiti nakon krivo progutanog zalogaja u restoranu.

Heimlichov zahvat možda se promatraču čini kao nedramatičan, no policajac Dennis Palaia iz New Jerseyja pokazao je zašto ga mnogi zovu "spasonosnim". Tijekom posjeta sa sinom jednom restoranu u Rockaway Townshipu, Palaia koji nije bio na dužnosti, primijetio je da se jedan od gostiju za stolom do njegovog počeo gušiti nakon krivo progutanog zalogaja.

Nakon što je primijetio da muškarac u nevolji grčevito kašlje i gubi dah, Palaia je odmah znao što mu je činiti. Pohitao mu je upomoć i obavio ruke s leđa oko njegovog gornjeg dijela trbuha, u prepoznatljivi Hemlichov zahvat te s nekoliko snažnih stisaka, oslobodio dišni trakt posjetitelja restorana u nevolji, koji je isto tako bio sa sinom.

Unesrećeni gost ubrzo je počeo normalno disati, a lice koje mu je pocrvenjelo od gušenja, vratilo je normalnu boju. Spašeni muškarac zahvalio je policajcu Palaiji, a jedine posljedice koje su ostale bile su kratkotrajna bol u grlu i rebrima (od samog zahvata).

Nadzorna kamera u spomentuom restoranu snimila je čitav događaj, koji se dogodio 22. listopada, a policija New Jerseyja objavila ju je 26. listopada i dosad je pregledana 459.000 puta na Facebooku, ima preko 11.000 lajkova i podijeljena je 3.230 puta.