Magnet za prometne nesreće

Auti mu se zabijali u kuću čak 23 puta: ''Nakon tolikih nesreća, navikneš se''

Ray Minter
Ray Minter Foto: Screenshot
Njegova kuća je svojevrsni Bermudski trokut za auomobile, neoprezni vozači uništili su mu kuću, ali i automobile.

Ray Minter iz San Josea (SAD) živi u kući koja je tijekom desetljeća postala svojevrsni Bermudski trokut za automobile. Naime, u njegov su se dom od 1972. godine zabila već 23 automobila. ''Grad mora konačno poduzeti nešto. Ne samo kako bi zaštitio nas već i cijelo susjedstvo'', očajan je vlasnik doma nakon godina i godina izostanka rješenja.

Ray Minter na toj adresi živi od 1960-ih godina, no problemi su počeli kad je 1972. blizu njegova doma izgrađena autocesta, a jedan od izlaza s autoceste vodi upravo u njegovu ulicu. Zadnjih 50 godina, vozači uporno podcjenjuju brzinu kojom voze i zabijaju se u njegov dom.

Osiguranje mu je pomoglo da podigne ogradu od čeličnih stupova u vrijednosti od oko 30.000 dolara (oko 220.000 kuna), no prometne nesreće i dalje se događaju, a stupovi su zamijenjeni već nekoliko puta, piše San Jose Spotlight. ''2016. je pijani vozač udario u moj automobil parkiran ispred kuće brzinom od oko 170 kilometara na sat'', priča Ray o samo jednom od tri automobila bez koja je ostao zahvaljujući neopreznim vozačima. ''Volio bih da mogu reći da sam se prestrašio, ali nakon godina nesreća, navikneš se''.

Osim materijalne štete, neoprezni vozači ozlijedili su i njegovu najmlađu nećakinju koja je provela nekoliko tjedana u bolnici i napustila je s rukom u gipsu.

Vlasnik se već desetljećima nateže s lokalnim vlastima koje tvrde da nemaju ovlasti nad državnom cestom, a najnoviji projekt kojim bi se trebala povećati sigurnost ovog područja koštao bi 40 milijuna dolara ( gotovo 300 milijuna kuna). Čak i ako se taj projekt odobri sljedeće godine, radovi bi trebali početi tek 2026.

Reportažu o nesretniku koji je zahvalan što su mu svi članovi obitelji još uvijek živi unatoč neopreznim vozačima, možete pogledati u nastavku.