Blagoslov za uši

I bi rock, braćo i sestre: Katolički svećenik na gitari održao žestoku "propovijed" i sad je ne možemo prestati slušati

Vi njemu na misu, on vama u rock klub (FOTO: YouTube/Screenshot)
Vi njemu na misu, on vama u rock klub (FOTO: YouTube/Screenshot)
Vi dođite ocu Kennethu Petrieju na misu, on će zauzvrat u vaš omiljeni rock-klub.

Da vas netko u petak navečer pozove u neki rock-klub i kaže vam da nastupa stariji katolički svećenik, ako ništa drugo, zbunili biste se na trenutak, zar ne? E, pa, nađete li se u takvoj situaciji, nipošto ne odbijte poziv jer čini se da i u crkvenim redovima ne manjka virtuoza poput Eddieja Van Halena, Joea Satrianija, Stevea Vaija...

Ne vjerujete? Onda je vrijeme da vam predstavimo oca Kennetha Petriea, koji polako ali sigurno zahvaljujući moćima društvenih mreža stječe kultni status.

Otac Petrie glavna je zvijezda engleskog peteročlanoga benda Mr. Spankey and the Hipthrusters, a snimka kako "rastura" pjesmu Runnin' Down A Dream Toma Pettyja je upravo tisućama upala u oko (ili uho, kako želite).

Gdje se taj dragulj od gitarista skrivao svih ovih godina, doista ne znamo, ali vam zato možemo ispričati da su ga osnovači benda zapazili u crkvi u Braintreeju.

Pratio je tog jutra na električnoj gitari zbor koji je uvježbavao "Amazing Grace", pa prihvatio ponudu benda pod jednim uvjetom, da njegovi članovi barem jedanput mjesečno zauzvrat prisustvuju misi.