Viralno

Elon Musk ponudio tinejdžeru 5 tisuća dolara samo za jednu stvar. Mali ga odbio

Elon Musk
Elon Musk Foto: Youtube Screenshot
Jeste li se ikada zapitali kako od multimilijardera izvući neku lovu, neku cifru koja bi vama puno značila, a oni ne bi ni osjetili? Vjerojatno si je to pitanje postavio i Jack Sweeney, 19-godišnjak sa Floride koji je pronašao i odgovor na prvo pitanje, barem donekle.

On se odlučio pratiti privatan avion Elona Muska i naravno sve objaviti na Twitteru – uz pomoć napredne tehnologije za praćenje. Svojim objavama zaradio je 88 tisuća pratitelja koji sada mogu pratiti kamo leti milijarder. Čini se da Sweeney prenosi kretanje Muskovog aviona kroz pametnu upotrebu botova koji prikupljaju podatke o zračnom prometu koji su široko dostupni javnosti.

Moderator operacije, tinejdžer Jack Sweeney, navodno je postavio 15 drugih Twitter računa koristeći istu metodu kako bi emitirao kada je odabrani zrakoplov poletio ili sletio. Također vodi račun @CelebJets, koji prati kretanje privatnih zrakoplova brojnih slavnih osoba, uključujući Kylie Jenner, Toma Cruisea i Oprah Winfrey.

No, gdje je tu lova pitate se? Tu stvari postaju zanimljive. Elon Musk je kontaktirao Sweeneyja sa razumnim upitom može li maknuti post. Musk smatra da je riječ o sigurnosnom riziku. Kako bi pomogao 19-godišnjak s odlukom – ponudio mu je 5 tisuća dolara. Nama ovo djeluje šrkto za najbogatijeg čovjeka na svijetu. Upravo to je pomislio i Sweeney koji ga je navodno tražio deset puta veću cifru, odnosno 50 tisuća dolara kako bi maknuo svoj post. Nakon toga Musk se više nije javljao.

Kako znamo da je sve ovo istina? Dokaze može ponuditi Muskova nedavna objava upravo na Twitteru, u kojoj tvrdi da su računi na društvenim mrežama koji prate njegovo kretanje ‘postali sigurnosni problem’.

Tako je 19-godišnjak ostao bez 5 i 50 tisuća dolara, a imao je tako sjajnu ideju. Možda priči nije kraj.