Viralno

Konobarica odbila podijeliti ogromnu napojnicu s kolegama, rekli joj da se ne vraća

Konobarica naslovna
Konobarica naslovna Foto: Instagram Screenshot
Konobarica je dobila veliku napojnicu. Umjesto da to ostane pozitivna priča, situacija se preokrenula naglavačke. Odbila je podijeliti zarađenu napojnicu s kolegama pa joj je nezadovoljni menadžer poručio kako se ne treba ni vraćati na posao.

Ryan Brandt je konobarica iz Arkansasa koja je posluživala stol za kojim je sjedilo tridesetak poslovnjaka čiji je cilj sastajanje te gesta dobre volje za osoblje koje ih uslužuje. Svi su bili itekako zadovoljni uslugom. Napojnica je bila za Ryan i njezinu kolegicu kojoj je bilo loše pa nije mogla ostati do kraja smjene. Grant Wise joj je uručio pozamašnu svotu gotovine, kako prenosi Washington Post.

Ryan se rasplakala od oduševljenja, ali njezinoj sreći je tu bio kraj.

„Rečeno mi je da moram gotovinu predati menadžeru smjene te da imam pravo na 20 posto iznosa.”, izjavila je za KNWA News nakon događaja.

Više od tri godine je radila u istom restoranu, a do tog trenutka nijednom nije zatraženo da podijeli napojnice s kolegama.

Ryan se javila Wiseu kako bi mu objasnila što se dogodilo. Nakon što je Wise pohvatao sve konce, tražio je napojnicu nazad te ju je direktno dao konobarici. Iz restorana su joj rekli da se ne mora vraćati. Namjeravala je podijeliti napojnicu s kolegicom konobaricom kojoj je dio napojnice i bio namijenjen, ali je odbila podijeliti napojnicu sa svim zaposlenicima restorana.

Internet je podijeljen oko onoga što je ispravno. Jedni su na strani konobarice dok su drugi na strani restorana i smatraju da bi se tolika svota novca trebala podijeliti svim zaposlenicima. Mi se nećemo petljati.

Nakon otkaza je postavljena akcija na stranicu GoFundMe gdje je za Ryan skupljeno više od 18 tisuća dolara.