Traže mu dom

Žrtva neodgovornih uzgajivača: Ljude danima zbunjivale fotografije, nisu mogli dokučiti je li ovo medvjed ili pas

Medopas (FOTO: VK/nashdom174)
Medopas (FOTO: VK/nashdom174)
\\folder\galerija Galerija Medopas (FOTO: VK/nashdom174) Medopas (FOTO: VK/nashdom174) Medopas (FOTO: VK/nashdom174) Medopas (FOTO: VK/nashdom174) Medopas (FOTO: VK/nashdom174) Medopas (FOTO: VK/nashdom174) +0 Medopas (FOTO: VK/nashdom174) Galerija
Tko god da je pokušao križati čau-čaua i zasad još uvijek nepoznatu pasminu, kriv je što je dobio jednu istraumatiziranu životinju.

Jedno neobično stvorenje, djelomice nalik medvjedu, a djelomice nalik psu, danima je zbunjivalo internetsku publiku jer na temelju fotografija njuške nije bilo lako dokučiti što je. Ipak, jednom nakon što su predstavnici udruge Naš dom objavili još poneku sliku, ali se i oglasili u ruskim medijima, misteriju je došao kraj, pa više nema sumnje da je riječ o psu za čiji su izgled krivi neodgovorni uzgajivači.

Naime, čini se da su pokušali križati čau čaua i zasad još uvijek nepoznatu pasminu, što je rezultiralo time da su dobili "medopsa" i od njega digli ruke.

Sirota je životinja pronađena kako luta ulicama Čeljabinska, odbačena poput potrgane igračke, uplašena i nesocijalizirana.

"Trebat će dosta vremena i strpljenja da pas stekne povjerenje u ljude. Neki ga je čovjek pokušao spasiti, ali nije bilo vajde. Nije htio na povodac, a nije imao ni interesa steći prijatelje. I kod nas se u skloništu uglavnom skriva u kućici, pa tražimo nekoga s jako puno iskustva da brine o njemu", istaknula je Polina Kefer, jedna od volonterki Našeg doma, udruge koja skrbi o napuštenim životinjama.