Scene koju su nasmijale svijet

Od Trumpove slike s uhićenja do Bidenovih zbunjujućih govora ovo su najsmješniji trenutci s američke političke scene

Politička debata i smijanje
Politička debata i smijanje Foto: Canva
Prisjetite se nekih smiješnih trenutaka sa strane političke scene

Američka politička scena zna nasmijati cijeli svijet. Od korištenja Trumpove slike s uhićenja do smiješnih izjava Joea Bidena, postoje neke scene s političkih nastupa koje su uvelike ušle u meme kulturu i nasmijale nas do suza.

Jedna od najsmješnijih situacija bilo je uhićenje Donalda Trumpa, 24. kolovoza 2023., u sklopu četvrte optužnice koja se bavi optužbama za reketarenje i zavjeru. Tog istog dana postao je prvi bivši predsjednik koji je zaradio fotografiju s uhićenja, a ona je postala hit na društvenim mrežama.

 

Iako Bidenova administracija općenito izbjegava komentirati Trumpove pravne poteškoće, predsjednik Joe Biden fotografiju je komentirao "Zgodan tip, divan tip", odgovarajući na pitanja o njoj.

U međuvremenu je Trumpova kampanja brzo isprintala fotografije na majice i prikupila 7,1 milijun dolara u roku od nekoliko dana, a kasnije je njegova kampanja krenula s prodajom NFT-ova.

Također ne smijemo zaboraviti ni Bidenova brbljanja i obraćanja javnosti koja su bila poprilično nejasna i zbunjujuća.

Najpoznatije takvo je bilo ono u srpnju 2023., gdje je Biden govorio o kontroli oružja. Njegov je zaključak ostavio publiku kompletno zbunjenom. Prije nego što je otišao s govornice rekao je "Bože, čuvaj kraljicu".

 

Snimka u kojoj se poziva na britansku frazu odmah je postala viralna jer su ga korisnici društvenih mreža kritizirali zbog gafa. Naime, prisutni su se pitali je li mislio na "Bože, čuvaj kralja" budući da je kraljica Elizabeta umrla u 96. godini u rujnu 2022.

Uz Trumpa i Bidena nasmijali su nas i brojni drugi političari, a smiješnu kompilaciju političkih ispada i izjava možete pogledati u videu ispod.

Ni hrvatski političari ne zaostaju za američkim kolegama, štoviše, ponekad se osjećamo kao da živimo u istoj kulturi jer u posljednje vrijeme politički važne teme zasjenjuju prepucavanja kandidata.

Koliko se smiješnih, što domaćih, što stranih, izjava naslušamo iz godine u godinu pomalo je čudno što netko nije osmislio dobar sitcom na tu temu, no srećom svake se godine neke izjave istaknu kao urnebesne. Smiješni trenutci tako ulaze u pop i meme kulturu, a političare po njima pamtimo dulje nego po njihovoj stvarnoj dužnosti. 

Politička je kampanja u našoj zemlji u punome jeku, a sve informacije o nadolazećim parlamentarnim izborima možeš pronaći na mrežnim stranicama portala Dnevnik.hr