Viralno

Priča s klincem koji je pratio avion Elona Muska (i odbio mito) dobila nastavak

Elon Musk
Elon Musk Foto: Youtube Screenshot
Sjećate li se priče o klincu koji je od Elona Muska tražio 50 tisuća dolara da prestane pratiti njegov avion? On sada tvrdi da ga je milijarder blokirao.

Jack Sweeney je otvorio Twitter račun @ElonJet , koji prati kretanje privatnog zrakoplova SpaceX-a i Tesle i objavljuje ažuriranja u stvarnom vremenu koristeći javno dostupne podatke.

Student je račun napravio prvotno zbog svoje fascinacije poznatim izumiteljem, no kada je shvatio koliko je lako pratiti avione Muska počeo je objavljivati screenshotove njegovih letova što je privuklo veliku pozornost. Račun je prikupio gotovo 300 tisuća pratitelja, što se samom Musku nije svidjelo te je stupio u kontakt sa Jackom nudeći mu 5 tisuća dolara da ga ukloni zbog sigurnosnih razloga.

Prepoznajući da ima posla s jednim od najbogatijih ljudi na planetu, student Sveučilišta u središnjoj Floridi je tražio deset puta veći iznos. Priznao je kako bi mu taj iznos uvelike pomogao oko plaćanja fakulteta, a u mislima mu je bila i kupnja Tesle Modela 3. Musk se prvo na ponudu oglušio, ali kada je sve izašlo u medije postupio je vrlo zrelo i odraslo te blokirao jadnog Jacka.

Iako očito ništa od Muskovih 50 tisuća dolara, Jacku je pristupila tvrtka s privatnim zrakoplovima Stratos Jet Charters i ponudila mu mjesto u svom timu za razvoj tehnologije nakon što se pročulo za njegov pothvat.

Na kraju se sve dobro završilo za Jacka, a Elon Musk je potvrdio da je ipak jedan od nas. Volimo stisnuti “block” kada nam netko ide na jetru.