Viralno

Proveo je tri sata u ledu kako bi ušao u Guinnessovu knjigu rekorda

Poljak koji je ostao najduže u ledenoj kupki
Poljak koji je ostao najduže u ledenoj kupki Foto: YouTube screenshot
Valerjan Romanovski šest je mjeseci trenirao kako bi oborio rekord za najduži kontakt cijelog tijela sa ledom. U tome je i uspio izdržavši u ledu nešto više od tri sata. Za ovu rekordnu titulu, što je uključivalo potapanje u led i ledenu vodu, Valerjan se pripremao tako što je boravio vani na niskim temperaturama i prakticirao samo kupanje u hladnoj vodi.

On je također strastveni biciklist i nositelj je naslova Guinnessove knjige rekorda za najdalju vožnju biciklom izvan ceste, gdje je u 12 sati prešao udaljenost od 314,65 kilometara.

Najveći izazov za Valerjana bio je psihički se pripremiti za ovaj pokušaj. Morao je stajati u staklenoj kutiji koja je bila prepuna leda. Tjelesna temperatura mu se redovito provjeravala termometrom za uho, kako bi se osiguralo da ne padne ispod kritične razine.

Rekord koji je oboren iznosio je 2 sata 35 min 33 sekunde, a držao ga je Romain Vandendorpe iz Francuske. Valerjan je htio dokazati sebi da može izdržati tri sata. Ovaj pothvat nije bio nimalo lagan jer je Poljak počeo nekontrolirano drhtati nakon dva sata i 45 minuta. Kada je brojač pokazao da je prošlo tri sata, tek tada je pristao izaći iz ledene kupke. Nakon što je Valerjan izašao iz leda, umotan je u deke i vreće za spavanje te mu se kontinuirano pratila temperatura kako bi se osiguralo njegovo dobro.

Poljak nam je svima pokazao da ne trebamodramatiziramo previše kada nam u tušu nestane tople vode.