Radi se o starijem načinu na koji se pripremao najpoznatiji napitak na svijetu, a za koji se čini da danas i nije toliko popularan, s obzirom na to da je video oduševio instagramsku publiku.
Na videu koji je postao viralan brzo nakon što je objavljen, vidimo zaposlenika kako prvo istisne Coca-Colin sirup u čašu, a zatim ga, neprestano miješajući, razrijedi karboniziranom vodom. Okej.
Na kraju u to doda… kuglicu sladoleda!
Izvorni video objavio je Nicolas Heller i možete ga vidjeti ovdje.
Inače, taj sladoled u Coca-Coli nije neka iznimka. Postoji grupni naziv za hladne bezalkoholne napitke u koje se dodaje sladoled, a koristi se i za mješavinu aromatiziranog sirupa i gazirane vode.
To je “Ice cream float” i nastao je još 1874. u Philadelphiji.
Postoji više priča kako je došlo do “inovacije”, a jedna od njih kaže da je vlasniku jednog kafića nestalo leda za aromatizirana pića tijekom vrućeg dana – pa je umjesto leda iskoristio sladoled.
Postoje čak i regionalne inačice naziva “Ice cream float”.
Na primjer, u Australiji i na Novom Zelandu napitak se zove “Spider” jer kad karbonizacija udari sladoled, formira se reakcija koja se širi poput paukove mreže.
Idući put kad budeš u McDonald’su vrijedi probati. Oni ionako koriste sirup i karboniziranu vodu za “mućkanje” Cole, a sladoled ti možda poklone da te skinu s *urca zbog same ideje.