Bez oklijevanja

Australce baš boli briga: Premijer mu zagazio na travnjak pa ga vlasnik potjerao usred snimanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australski premijer Scott Morrison morao se maknuti s tek posađenog travnjaka nakon što mu je to naredio vlasnik kuće usred tiskovne konferencije, a snimka tog događaja postala je viralna.

Morrison je posjetio Googong, predgrađe Canberre, kako bi najavio vladinu potporu za obnovu kuća i stambenu izgradnju u iznosu od 25.000 australskih dolara (oko 117.000 kuna) u sklopu gospodarskog paketa pomoći zbog koronavirusa, uoči lokalnih izbora idućeg mjeseca.

"Deset tisuća Australaca....", započeo je Morrison rečenicu kada je razdraženi glas prekinuo tiskovnu konferenciju koja je uživo prenošena na televiziji.

"Svi se maknite s trave, molim vas. Ajmo!" povikao je vlasnik kuće.

"Naravno. Idemo se vratiti odatle", nespretno se izrazio premijer i brzo se povukao nekoliko koraka unazad.

"Hej ljudi, upravo sam tamo ponovno posadio", dodao je bradati muškarac. "Oprosti, prijatelju."

"Sve je u redu", odgovorio je Morrison pokazavši palac gore.

Australija ima mnogo manje slučajeva koronavirusa od većine drugih zemalja, ali je njezino gospodarstvo suočeno s prvom recesijom u gotovo 30 godina unatoč milijardama dolara vladine potpore.

Morrisonovo upravljanje pandemijom pridonijelo je daljnjem padu njegove popularnosti nakon što je već snažno kritiziran za vrijeme velikih požara u zemlji kada je otišao na odmor, pokazuje anketa Newspolla provedena za list The Australian, koja je objavljena prošli mjesec.