Nesvjesna sadržaja

Mislila je da je u pitanju njezina starost: Pacijentica imala 27 nagomilanih leća u oku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko god kontaktne leće mogu biti zgodno rješenje, nemar pri korištenju i stavljanju svejedno nije manje uobičajena pojava. Pacijentici je na pregledu u oku pronađeno čak 27 nagomilanih leća. Ona uopće nije bila svjesna toga dok nije došla na oftamološki pregled pred operaciju.

Žena koja je pred operaciju došla nesvjesna sadržaja u svom oku, pregledala je mlada oftamologica na praksi. Rupal Morjaria prvo je gospođi pronašla nešto što se primijetilo kao „plavkasta masa“, da bi se ispostavilo da je to nakupina od 17 leća.

Pri daljnjem pregledavanju, Morjaria je pronašla još 10 leća.

"Nitko od nas to nikad prije nije vidio", izjavila je doktorica Morjaria.

"Bila je to tako velika masa. Svih 17 kontaktnih leća bile su zaglavljene. Bili smo iznenađeni što pacijentica nije to primijetila jer joj je to moglo izazvati priličnu iritaciju."

Pacijentica je trebala imati kirurški zahvat na oku, ali je operacija odgođena nakon otkrića zbog opasnosti od moguće infekcije prenosi Mirror.

Iako je pacijentica koristila mjesečne kontaktne leće 35 godina, nije prijavila nikakve probleme niti imala redovite oftamološke preglede.

"Bila je prilično šokirana. Nakon što je došla opet kod nas dva tjedna nakon što smo izvadili leće, rekla mi je kako su joj oči odmornije i da se osjeća ugodnije. Mislila je da je prijašnja neugoda bila samo zbog njezine starosti i suhoće oka,“ izjavila je Morjaria za znanstveni magazin.

"U današnje doba, kada je tako jednostavno kupiti kontaktne leće online, ljudi postaju nemarni oko redovitog pregleda", dodala je.

"Kontaktne leće se koriste cijelo vrijeme, ali ako se koriste na neodgovarajući način i bez pregleda, često vidimo ljude s ozbiljnim infekcijama oka koje im mogu prouzročiti i gubitak vida."