Stisla zima

Temperatura je pala na -62 °C, ali još uvijek ima raspoloženih za kupanje u prirodi!

Anastazija Gruzdeva (FOTO: Instagram)
Anastazija Gruzdeva (FOTO: Instagram)
Ojmjakon, selo smješteno otprilike tisuću kilometara od Jakutska, jedno je od najhladnijih trajno naseljenih mjesta na svijetu.

Ako su točne informacije koje prenosi portal Sibirian Times, a doista nema razloga ne vjerovati lokalnim novinarima, temperatura u Ojmjakonu posljednjih je dana pala na -62 °C.

Tako je barem lokalnim žiteljima pokazao njihov električni termometar postavljen u mjestu, pa ne bi začudilo da još ove zime padne rekord izmjeren daleke 1933. godine.

Tada je u tom selu, udaljenom otprilike tisuću kilometera od Jakutska, izmjereno −67,7 °C, zbog čega posve opravdano nosi titulu jednog od najhladnijih trajno naseljenih mjesta na svijetu.

Ali ne samo da se u tom kraju živi u skladu s uvjetima, čak ga posjećuju i turisti, pa su tako tijekom vikenda svoj doprinos ludostima na društvenim mrežama dali i neki veseli Kinezi, koji su se odlučili okupati u izvoru Jejemu.

Skinuli su se ti ljudi u kupaće kostime pa se veselo brčkali, čime su zbunili čak i mještane kojima takva vrsta zimskih radosti uglavnom ne pada na pamet (naravno, ima i iznimaka).

Uostalom, govorimo o temperaturama koje doslovno lede trepavice, pa ćemo vam u nastavku rado prikazati i fotografiju Anastazije Gruzdeve, čiji selfie na -50 iz Jakutska upravo obilazi svijet.

Kinesku turisti u Ojmjakonu 

Kupanje u Ojmjakonu na -48 °C

Raditi se mora, nema veze što je -62 °C

Život u Jakutsku na gotovo -50 °C

Riblja tržnica najnormalnije radi

Anastazija Gruzdeva i fotografija koja obilazi svijet

 

 

A post shared by Anastasia Gruzdeva (@anastasiagav) on