Mix

Evo tko je prestigao Barbie na kino blagajnama. Rezultati pokazali kako je sportski film na prvom mjestu

filmovi barbie, blue beetle i gran turismo na podiju ragirani od 1. do 3.
filmovi barbie, blue beetle i gran turismo na podiju ragirani od 1. do 3. Foto: YouTube screenshot/canva
Trkaći film Sony Picturesa, Gran Turismo, zasjeo je na prvo mjesto na kino blagajnama i tako skinuo Barbie s trona.

Gran Turismo je s 17,3 milijuna dolara prodaje prvog vikenda na kino blagajnama u SAD-U, prema izvještaju The Hollywood Reportera, solidan iznos za film o video igrici i dovoljan da zauzme prvo mjesto. U inozemstvu, film je zaradio 36,5 milijuna dolara na 61 tržištu za ukupnu globalnu vrijednost od 53,8 milijuna dolara.

Film je stigao na kino platna, nakon što je njegovo originalno prikazivanje odgođeno dva tjedna zbog štrajka SAG-AFTRA-e. U ta dva tjedna, fanovi su imali prilike dublje zaviriti u film kroz promotivni materijal, što je pomoglo da se prošire glasine i zaradi solidnih 3,9 milijuna dolara prije konačnog izdanja 25. kolovoza, prenosi nam Complex.

Film Barbie, u režiji Grete Gerwig, zaradio je 17,1 milijun dolara na blagajnama ovog vikenda. DC-jev Blue Beetle zauzeo je treće mjesto u SAD-u s 12,8 milijuna dolara, a u inozemstvu film je zaradio dodatnih 10 milijuna dolara. Ovi se brojevi mogu promijeniti, kako navode analitičari, jer će kina diljem SAD-a proslaviti drugi Nacionalni dan kina, s promotivnom cijenom od 4 dolara po komadu, što će utjecati na ukupan iznos s kino blagajni.