Mix

Jesmo li sami u svemiru? Ljude nije ni briga! Pogledajte reakcije na dokaze o vanzemaljcima

svemirski brod i dva pištolja
svemirski brod i dva pištolja Foto: unsplash.com
Vijest da američka vlada posjeduje „neljudsku“ biološku materiju i NLO-e, na internetu je postao meme.

Nadzorni pododbor Doma za nacionalnu sigurnost, granicu i vanjske poslove, održao je slušanje, a tema su bili NLO-i tj. neidentificirani anomalni fenomeni (Unidentified Anomalous Phenomena, UAP). Zakonodavci su pozvali na veću transparentnost oko NLO-a i izrazili su zabrinutost za nacionalnu obranu.

Ministarstvo obrane reklo je da još nema dokaza o povezivanju NLO-a s vanzemaljcima, a korisnici društvenih mreža ovo su saslušanje shvatili kao dokaz da vanzemaljci postoje. Vijest koja bi prije par godina izazvala dozu panike i podigla bezbroj pitanja sada nije ni u top 5, sve do sad.

Vijest je potaknula na bezbroj memeova, a većina ih govori kako su ljudi nezainteresirani za spomenute nalaze. NLO-i, prethodno su bili vruća tema teoretičara zavjere, a danas su previše svakodnevni da bi se probili u vijesti, rekli su neki korisnici.

Ovo su samo neki memeovi koje prevladavaju društvenim mrežama, a ukupnu sliku stanja svijeta možete zaključiti iz par primjera. Kao bonus teoriju zavjere o kojoj možete razmišljati, dodao bih mogućnost akulturacije vanzemaljaca, u kulturu memeova, koji su zapravo autori ovih memeova i tako smanjuju važnost ove situacije.