Mix

Liječnik upozorava na uobičajenu pogrešku pri korištenju WC-a, a mogla bi vam naštetiti

doktor Sethi između slika kupaonice i znaka za WC
doktor Sethi između slika kupaonice i znaka za WC Foto: unsplash.com/tiktokscreenshot@doctorsethimd
Ljudi diljem svijeta prate od probavnih smetnji i zatvora, što uvelike otežava boravak na porculanskom tronu. Problemi s regularnim odlaskom na WC su česti, a često su uzrokovani nedovoljnom konzumacijom vlakana, promjenom u prehrani, ležanjem ili predugim sjedenjem i sl.
@doctorsethimd What is the Main Reason for your Constipation? 🤔 Harvard Trained Gastroenterologist Doctor Explains ✅ The primary cause of constipation in a lot of people could be the use of Western toilets. Unlike Eastern or Indian toilets, which encourage a squatting posture, Western toilets maintain a semi-flexed position, requiring increased straining and potentially leading to issues like hemorrhoids. For patients who are older or with joint issues or pain, western toilets are reasonable. ✅ 🌟Share with your family and friends 👍 Follow @doctorsethimd for more such Health Tips #guthealth #constipation #guttok #guttiktok ♬ original sound – Dr Sethi Gastroenterologist

Jedan se stručnjak ne bih s tim složio i kaže kako probava može imati poveznicu sa zemljom u kojoj živite. Gastroenterolog s Harvarda, dr. Sethi, vjeruje da način na koji su naše zapadnjačke WC školjke dizajnirane dovodi do problema s probavom.

Dr. Sethi je, u videu na TikToku, kao glavni razlog naveo „Zapadnjački WC“. Nastavio je da istočnjačke WC potiče čučeći položaj, „poravnavajući anus i rektum radi lakšeg izbacivanja stolice“. Nastavio je kako „Zapadnjačke WC školjke, zbog položaja polusavijenih kukova i bedara, mogu zahtijevati više naprezanja, potencijalno pogoršavajući zatvor, a pritom stvoriti hemoroide i fisure.“.

To definitivno ne zvuči dobro, no prije nego što odjurite u trgovinu kupiti novu WC dasku, liječnik je predložio da jednostavno možete popraviti svoje držanje dok sjedite na WC školjki. Postoji mnogo načina na koje to možete učiniti, kao što je korištenje klupice za podizanje stopala.

U opisu svog videa, podijelio je da „Za pacijente koji su stariji ili imaju probleme i bolove u zglobovima, zapadnjački su WC-i razumni.“. Sada znate što preporučuje struka i kako možete olakšati vrijeme provedeno na WC školjki.