Sporo jutro njegova je tajna

Jutarnja rutina Jeffa Bezosa nije ono što mislite! Otkrio ''Nisam tako produktivan kao što možda mislite''

Buđenje i Jeff Bezos na podcastu
Buđenje i Jeff Bezos na podcastu Foto: lexfridman/Youtube
Ovo su jutarnje navike jednog od najuspješnijih poduzetnika na svijetu

Jeff Bezos ne dopušta da njegova karijera izvršnog predsjednika Amazona, vlasnika Blue Origina, multi-milijarderskog investitora, stane na put usporenoj jutarnjoj rutini. Ovaj 60-ogodišnjak počinje svoj dan kao i većina ljudi, gegajući se i listajući na mobitelu, otkrio je nedavno na “Lex Fridman Podcast”.

 

Čini se da je ovo šokiralo Fridmana, koji je upravo Bezosa nazvao "jednim od najproduktivnijih ljudi na svijetu".
U epizodi koja je prvi put objavljena u prosincu 2023. Bezos je rekao “Nisam toliko produktivan kao što možda mislite da jesam. Kao prvo, ujutro se ležerno ustajem. Popijem kavu... i samo se polako krećem.".

Bezos također čita novine i čavrlja sa svojom zaručnicom prije odlaska u teretanu na trening, rekao je “Većinu dana mi (odlazak u teretanu) nije tako težak, ali nekih dana je stvarno teško i svejedno ga odradim”.
\\folder\vezani_članak Slanutak i simboli za muški i ženski WC Ovako hranite svoje zdravlje Nutricionist savjetuje jesti jednu stvar svaku večer ako želite ujutro obaviti nuždu
Jutarnja rutina poklapa se s Bezosovom filozofijom prihvaćanja lutanja ili besciljnog obavljanja stvari. To je načelo koje ga prati do ureda, gdje, kako je rekao, potiče sesije razmišljanja i oluje mozgova na kojim dolazi do promišljanja i seciranja novih ideja bez vremenskog ograničenja koje može gušiti kreativnost.

Spore jutarnje rutine mogu izgledati lijeno ili tromo, ali zapravo mogu rezultirati povećanjem energije, kreativnosti i fokusa, rekao je Geir Berthelsen, osnivač Svjetskog instituta za sporost, prenosi nam CNBC.
\\folder\vezani_članak muškarac i žena vježbaju u teretani Pumpaj pumpaj Ranim treningom do ravnog trbuha! Ovih pet jutarnjih vježbi možete napraviti i kod kuće
''Svako jutro provedite najmanje 20 minuta ne radeći ništa'', preporučio je Berthelsen koji savjetuje kako ''Možete jednostavno ostati budni u krevetu nakon što vam se oglasi alarm, na primjer. drugi stručnjaci predlažu aktivnosti koje zahtijevaju mir, poput meditacije ili vježbe disanja.

"Poslovni vođe trebaju odvojiti vrijeme da zaborave na vrijeme, a to im pomaže da budu kreativni kada dođu na posao", rekao je Berthelsen i zaključio "Cilj je to učiniti prije odlaska na radno mjesto.".
Ispunjavanje jutra s previše zadataka ili obaveza "vjerojatno je najveći gubitak produktivnosti", dodao je Berthelsen.