Report

Donirao kauč, a zaboravio što je u njega sakrio. Slučajno ostao lakši za pozamašnu svotu

smeđi kožni kauč
smeđi kožni kauč Foto: Unsplash/Paul Weaver
Umirovljenik iz Queenslanda napravio je veliku pogrešku nakon što je donirao kauč u kojem je sakrio 30.000 dolara. Starac po pseudonimom George, za 7News, rekao je kako je renovirao dom i da se pod hitno trebao riješiti starog namještaja, a pritom se riješio i životne ušteđevine.

„Mislim da je ono što stvarno boli je to što sam to sam sebi učinio i ne mogu vjerovati koliko sam bio glup, iskreno“, rekao je za 7News. „Stvarno sam morao stati i reći: „Ti si čovjek, pogriješio si, ako to ne ponoviš, naučio si vrijednu i skupu lekciju.“

Nažalost, komadu namještaja nije uspio ući u trag jer je prodan nekoliko dana kasnije. Stanovnik Queenslanda rekao je da je kauč teško locirati jer je netko došao po njega, da je kauč išao na dostavu mogao bi saznati adresu mjesta gdje je prodan.

Ipak, George je pokrenuo online kampanju za pronalazak kauča i svoje životne ušteđevine, čak je ponudio i nagradu osobi koja mu vrati ušteđevinu, no to nije nagrada od 30.000 dolara. Umirovljenik se i dalje nada da bi novi vlasnik mogao postupiti odgovorno i u konačnici vratiti novac.

„Dobijem li dio novca natrag, bit ću sretan, ali pomirio sam se da ga više nema“, zaključio je, „Mnogo je ljudi kojima je potrebna pomoć, pa možda promijeni nečiji život.“ mudro je rekao umirovljenik.