Nema se

Elon Musk izgubio je titulu najbogatije osobe na svijetu nakon tri godine! Pogodite tko ga je zamijenio

Gubitak novaca
Gubitak novaca Foto: Canva
Elon umalo spao na prosjački štap! Ostalo mu je "samo" 198 milijardi dolara

Elon Musk izgubio je status najbogatije osobe na svijetu. Vlasnik X-a (Twittera), Tesla Motorsa i SpaceX-a doživio je pad svoje neto vrijednosti za nevjerojatnih 17,6 milijardi dolara prema najnovijem ažuriranju Bloombergova indeksa milijardera.


Objavljena 5. ožujka 2024., lista se periodično ažurira kako bi točno znali tko su najbogatiji ljudi na svijetu. Musk je zasjeo na prvo mjesto 2021., a sada je pao na drugo mjesto U siječnju je sudac presudio da će morati vratiti najveću isplatu u povijesti korporacije od 55 milijardi dolara.


Tko je zauzeo Muskovo mjesto na čelu liste najbogatijih ljudi?
To je osnivač Amazona i izvršni predsjednik Jeff Bezos. Ovaj 60-godišnjak također je zabilježio gubitak od približno 500 milijuna dolara, ali je zbog Muskovog znatnijeg pada ponovno zasjeo na prvu poziciju.


Jeff Bezos sada vrijedi 200 milijardi dolara, dok Musk vrijedi 198 milijardi dolara. Amazonove dionice također su porasle za oko 89 posto od ovog doba prošle godine, a Bezos posjeduje oko devet posto dionica. Bezos je također nedavno prodao oko 4 milijarde dolara vrijedne dionice i povukao se iz Amazona. Umjesto toga, multimilijarder usmjerava svoje napore na svoje svemirske projekte Blue Origin.


Bezos je prethodno smijenio suosnivača Microsofta Billa Gatesa 2017., prije nego što ga je Musk smijenio 2021., a sada se vraća na prvo mjesto. Što se tiče deset najbogatijih ljudi, poslije Bezosa i Muska dolazi francuski milijarder Bernard Arnault težak 197 milijardi dolara. Nakon njega se nalazi Mark Zuckerberg sa 179 milijardi dolara, a slijedi ga Bill Gates sa 150 milijardi dolara.


Na šestom mjestu dolazi Steve Ballmer sa 143 milijarde dolara, pa investitor Warren Buffett sa 133 milijarde dolara. Sljedeći je Larry Ellison sa 129 milijardi dolara.

Slijedi ga suosnivač Googlea Larry Page čija se vrijednost procjenjuje na 122 milijarde dolara.
Konačno, na desetom mjestu je još jedan Googleov suosnivač Sergey Brin, sa 116 milijardi dolara.