Report

Izašli su rezultati istraživanja duljine spolnog uda muškarca! Pogledajte kako se kreću prosječne veličini muškosti

mrkva kukuruz i krastavac kao skala za usporedbu
mrkva kukuruz i krastavac kao skala za usporedbu Foto: unsplash.com
Ovo je bolna tema mnogih muškaraca, a prosječna duljina penisa uvijek je stvar rasprave, a nekima i pružatelj utjehe. Srećom za one koji žele znati je li njihov prijatelj dovoljno dugačak, postoji hrpa podataka koji tvrde koja je prosječna veličina penisa za gotovo svaku zemlju diljem svijeta.

Ipak najkompletniji pregled ove uvijek kontroverzne teme, donosi nam istraživanje World Population Review. Naime, na portalu stoji kako je penis prosječnog muškarca u erekciji iznosio između 12,9 cm i 13,92 cm, tako da ćete se vjerojatno pronaći negdje u tom području.

Veličina penisa također nije u korelaciji s drugim čimbenicima kao što su plodnost ili prosječan broj seksualnih partnera, tako da ako ste prvoklasni švaler, to je zbog vaših drugih kvaliteta, a ne zbog onoga što vam je između nogu.

mrkva kukuruz i krastavac kao skala za usporedbu prosječna veličina penisa u hrvatskoj s kartom svijeta i rezultatima u boji Foto: Screenshot/worldpopulationreview.com

U globalnom smislu, hrvatski su spolni udovi malo iznad prosjeka sa 14,77cm, a najobdareniji u Europi su Nizozemci. Drugdje u svijetu, najveći prosjek ima afrička država Sudana, s prosjekom od 17,95cm, a odmah iza njih slijedi Demokratska Republika Kongo s prosječnom duljinom od 17,93cm.

Što se tiče onih nesretnika s donje strane raspona, najmanje prosječne veličine ima Tajland s prijavljenim prosjekom 9,43 cm. Međutim, ovi su podaci notorno skloni biti pogrešni jer se ankete o veličini penisa uglavnom oslanjaju na podatke koje muškarci sami prijavljuju, a vjerovati muškarcu da je iskren o veličini penisa, ne ulijeva sigurnost u podatke.

Povrh toga, anketa je istaknula da su takva istraživanja patila od „pristranosti volontera“, gdje se obdareniji muškarci češće dobrovoljno javljaju s informacijama i podacima za istraživanje. Dakle, svima koji su lagali o duljini, upropastili ste studiju i sada ne znamo koja je prosječna veličina penisa. Šalu na stranu, poanta ovog istraživanje je pokazati da bez obzira na veličinu, vaš će ud biti dovoljan za odraditi funkciju za koju je namijenjen.