Uloženo 60 milijuna kuna

Objavljena je najiščekivanija božićna reklama godine, potpisao ju je oskarovac Michel Gondry

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prve reakcije ukazuju na to da publika nije ostala dirnuta kao ranijih godina.

Premda nismo došli niti do polovice studenog, britanska tvrtka John Lewis, koja se prethodnih godina isticala fantastičnim božićnim reklamama, objavila je najnoviju u kojoj glavne uloge tumače dječak i njegovo čudovište ispod kreveta imena Moz.

Reklama je trenutačno preplavila stotine svjetskih portala, a zanimljivost kaže da je tvrtka, koja inače vodi niz poznatih robnih kuća, u ovogodišnju kampanju odlučila uložiti basnoslovnih 60 milijuna kuna.

Koliko je točno uložila u samu reklamu, nije rečeno, ali su u troškovnik uračunati i razni predmeti, od igračaka sve do šalica s Mozovim likom.

Naravno, čelnici tvrtke u projekt su ušli svjesni da će na tome vratiti golemi dio uloženoga novca, baš kao što im je to pošlo za rukom 2014. godine, kada je pingvin Monty u blagajnu donio dvadesetak milijuna kuna.

Ipak, ako smijemo suditi prema prvim komentarima na YouTubeu, ovogodišnja božićna reklama nije baš dirnula gledatelje poput ranijih, pa i unatoč tome što je reklamu potpisao oskarovac Michel Gondry, kojeg je 2004. godine Akademija nagradila kao supotpisnika scenarija za dramu Vječni sjaj nepobjedivog uma.

Pogledajte u nastavku što je predstavio u petak ujutro, na koji se to način pokušao zavući u srca korisnika trgovina John Lewis, odnosno čime je to i službeno označio početak predbožićnih marketinških vratolomija.