Malo, ali od srca?

Dar koji ne želite primiti: Odstranila pupak i poklonila ga dečku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mlada djevojka iz Meksika uklonila je pupak za inat roditeljima i poklonila ga (tadašnjem) dečku.

Paulina Casillas Landeros (23) iz Meksika odlučila se na radikalan potez nakon što se udaljila od svoje obitelji koja nije odobravala njezin način života. Obitelj nije odobravala njezine tetovaže i druge modifikacije tijela, kao što su račvasti jezik i "leđni korzet" koji nastaje bušenjem kože s obje strane kralježnice i povezivanjem rupa vrpcom.

Kako bi im se dodatno zainatila, Paulina je 2015. godine kirurški uklonila pupak i darovala ga tadašnjem dečku. Paulina se u međuvremenu pomirila s obitelji te priznaje da žali zbog uklanjanja pupka i priznaje da je to bila impulzivna odluka.

 

"Željela sam se dehumanizirati na simboličan način i napraviti nešto kontroverzno, a pupak je jedno od prepoznatljivih ljudskih obilježja", kaže Paulina za The Sun. Paulina žali zbog svoje odluke jer tvrdi da je dobila i vrlo loš savjet od profesionalca kako se brinuti o ožiljku, pa joj se rana inficirala.

"Patila sam i dane provodila u krevetu i u karanteni. Nisam se mogla protezati, ustati niti smijati. S vremenom je rana zacijelila, no ne potpuno i nikada se neće zatvoriti", kaže Paulina.

Svoj je pupak poklonila tadašnjem dečku kojeg je obožavala. "Bila sam mlada i glupa. Stavila sam ga u malu vrećicu uz poruku 'Volim te'. Čuvao ga je i još ga uvijek čuva jer je svjestan njegova značenja. Sada smo samo prijatelji, ali zauvijek ćemo se voljeti", tvrdi Paulina.

Kako je Paulina ponovno u dobrim odnosima s obitelji, kaže da je potpuno svjesna kako se osjećala njezina majka. "Da se mogu vratiti u prošlost, ne bih to ponovila, bilo je to impulzivno i nesmotreno, povrijedila sam mnogo ljudi. Iako sam to napravila zbog krivih razloga, naučila sam da moram dobro promisliti prije djelovanja, a ožiljak mi je vječni podsjetnik", zaključuje Paulina.