Ovako možda izgleda budućnost putovanja

Pogledajte budućnost putovanja! Futuristički hotel u zrakoplovu nazvan je nebeskim Titanikom, a prima do pet tisuća gostiju

Koncept spoja zrakoplova i kruzera
Koncept spoja zrakoplova i kruzera Foto: hashemalghailiofficialchannel/Youtube
Pogledajte kakva budućnost putovanja nas očekuje

 Novo osmišljeno odmaralište nazvano je nebeskim Titanicom ili ''Skytanic'', a projekt se reklamira kroz konceptualni video napravljen pomoću specijalnih efekata.

Video pokazuje hibrid aviona i kruzera, a može prevesti do 5000 putnika, a u zraku ostati i nekoliko mjeseci.


 

Sigurno se pitate kako to uspijeva, a ključ je u nuklernoj energiji. Naime riječ je o ogromnom hotelu na nuklearni pogon, tako da bi ovo se ovo putovanje moglo smatrati letom u nuklearnom reaktoru.

Hotel će biti opremljen bazenom, teretanom, pogledom od 360 stupnjeva i smatra se "utjelovljenjem luksuza". Naravno ako ne bolujete od straha prema letenju. S malim nuklearnim reaktorom koji pokreće avion, trebao bi moći pokretati 20 električnih motora i to bez zaustavljanja radi točenja goriva.

Navodno, ne mora ni sletjeti radi održavanja i popravka, jer se to može učiniti tijekom leta. Tvorac ovog koncepta, Hashem Al-Ghaili, tvrdi kako bi krstarenje nebom mogla biti budućnost prijevoza.

Također će biti autonoman, što znači da njime nitko neće fizički upravljati s palube, ali će na njemu biti puno osoblja koje će vam pomoći dok šetate kinom, barom, restoranom, igralištem, kazalištem i trgovačkim centrom. Govorka se čak i da se na njemu planira dvorana za vjenčanja, tako da si putnici pod zvijezdama mogu reći i sudbonosno da.

\\folder\vezani_članak Avion u letu s oblačnim nebom u pozadini i postavke mobitela sa zrakoplovnim načinom rada u sredini Mix Što se zapravo događa ako svoj telefon ne postavite na način rada u zrakoplovu

Što ako želite napustiti krstarenje? Mislili su i na to, a vanjski lift spustit će vas do komercijalnog zrakoplova ili privatnog mlažnjaka, naravno ako si ga možete priuštiti.

Letjelica ima sposobnost predviđanja i sprječavanja turbulencija zahvaljujući umjetnoj inteligenciji, tako da se i oni najplahiji letači mogu odlučiti na ovaj put, kad i ako se ova ideja realizira.
Ipak nije sve divno i krasno jer, uz brojne prednosti, javljaju se i brojni problemi.
Tako velik zrakoplov trebao bi ogromnu pistu za slijetanje i polijetanje, a po njemu bi trebali prilagoditi i zračni promet. Također valja istaknuti dođe li do pada ovakvog zrakoplova s nuklearnim reaktorom, nesreća bi mogla uništiti cijeli grad i imati izrazito negativan utjecaj na okoliš.

Al-Ghaili ipak misli da je ''samo pitanje vremena'' prije nego što će sektor zrakoplovnog inženjeringa dostići njegov san.