Report

Evo zašto je gotovo nemoguće vratiti vreću za spavanje u svoju navlaku! Video iz tvornice otkrio kako to oni rade

vreća za spavanje i navlaka za spremanje
vreća za spavanje i navlaka za spremanje Foto: unsplash.com
Sigurno ste bili u ovoj ili nekoj sličnoj situaciji, mamurni ste nakon vikend festivala i dva dana kampiranja. Upravo ste se probudili i nakon spavanja u šatoru onako nikakvi i ukočeni morate pospremiti svoj kamp. Nakon što ste sve pospremili trebate samo ugurati vreću za spavanje u njezinu navlaku.

Sigurno vam je poznato kako to nije baš najlakši zadatak. Dok stojite tamo s malo ili nimalo sna, čini vam se nemogućim da uopće vreća stane unutra. Sada ljudi smatraju da „sve ima smisla“ nakon što su vidjeli kako se vreće za spavanje prvotno stavljaju u njih u tvornici.

This is how they put sleeping bags in the carry bag at the factory
byu/dannybluey inDamnthatsinteresting

Korisnik je podijelio video na Redditu o „tome kako u tvornici stavljaju vreće za spavanje u navlaku za nošenje“. U prilično zadovoljavajućem prizoru, velika pahuljasta, udobna vreća obavija se oko dva okretna štapa, koji je rotiraju. Na taj način zrak se izgura, a vreća za spavanje savija se poput rolade.

Radnik tvornice još uvijek mora sudjelovati (što samo dokazuje koliko je jednoj osobi to teško učiniti). Zatim mora stajati i gurati svoju težinu tijela protiv nje, držeći je na mjestu u čvrstom cilindru dok uzima navlaku za nošenje. Bez velikog napora povlači navlaku koja kompaktno sjedne, onako kako bi i trebalo biti.

Korisnici su brzo pohrlili u komentare „Taj stroj bih trebao doći s vrećom za spavanje kako bismo je mogli vratiti unutra.“ Istaknuo je jedan gledatelj. Drugi su se obrušili na radnike kako dobro znaju kakve nam muke pružaju.

Postoje mnoge tehnike kako lakše spremiti vreću za spavanje u njezinu navlaku, no svaka je bolja od one najčešće. Deset minuta hrvanja s vrećom i navlakom da bi nakon odustali i zagurali je s ostatkom stvari. Iako će ovaj problem i dalje zadavati muke svim kamperima, bar znamo tko stoji iza toga.