S noge na nogu

Na EURO se može i pješke! Sprema se prošetati do Njemačke i bodriti svoju reprezentaciju

Pješačenje na EURO
Pješačenje na EURO Foto: Canva
Lagana šetnja

Russell Cook ili čovjek iza nadimka "Hardest Geezer", krenuo je u svoj novi izazov, trčanje u Njemačku kako bi bodrio Englesku na Euru 2024. Ovaj 27-godišnjak iz Worthinga, kod West Sussexa, započeo je svoj posljednji test izdržljivosti dva mjeseca nakon što je pretrčao cijelu Afriku.

Krenuo je na putovanje dugo 566 km, točnije sa stadiona Wembley, a cilj mu je stići na vrijeme za utakmicu Engleske u Veltins Areni u Njemačkoj.
Gospodin Cook je rekao: "Bit će to utrka s vremenom, ali ja sam odlučan podržati Garetha i dečke.", prenosi nam BBC.





Cook je završio svoj prethodni izazov u Tunisu 7. travnja nakon 352 dana i to sve unatoč komplikacijama s vizama, zdravstvenim problemima, geopolitičkim problemima i oružanoj pljački. Prikupio je više od milijun funti u dobrotvorne svrhe.

Kad stigne u Njemačku, Cook će trčati od grada do grada kako bi pratio englesku momčad tijekom turnira.

“Jednostavno se vraćam na put. Ako me ljudi usput uoče, slobodno mi mahnite ili čak neko vrijeme trčite uz mene." rekao je.



Gospodin Cook, koji prikuplja novac za dobrotvornu organizaciju The Running Charity, donirat će svoje sponzorstvo od Sports Directa i Score Draw dobrotvornoj organizaciji koja podupire mlade ljude koji su beskućnici ili imaju složene potrebe.

Posljednji ekstremni izazov gospodina Cooka započeo je na najjužnijoj točki Južne Afrike 22. travnja 2023., a završio je više od 16.400 km sjeverno u Tunisu.



Prvotno je planirao završiti ekvivalent od 360 maratona u 240 dana, ali je produžio izazov zbog komplikacija.
Prije nego što je krenuo, rekao je kako se nada da će se osvrnuti na svoj život i da ne požali nakon što je priznao da se bori sa svojim mentalnim zdravljem, kockanjem i pićem.
Prošle je godine trčao Londonski maraton u travnju, a trebao bi istrčati i Saharski maraton sljedeće godine.

 

Sve informacije o nastupima Hrvatske na Euru 2024. pogledajte na Gol.hr, a sve o našem prvom protivniku možete saznati u nastavku:

\\folder\vezani_članak Šutalo i Modrić TEŽAK PORAZ Hrvatska izgubila na startu Eura: Španjolska lakoćom do visoke pobjede!
\\folder\vezani_članak Nogometaš Dani Olmo i karta Hrvatske sa zastavom Smiješno Španjolski as je Hrvat u duši! Njegove izjave su legendarne, a nije mu problem ni odgovarati na pitanja
\\folder\vezani_članak Joško Gvardiol i oblačić sa španjolskom i talijanskom zastavom španjolac ili talijan Prezime koje potiče znatiželju: Koje je porijeklo Joška Gvardiola?
\\folder\vezani_članak Izvođenje jedanaesteraca i navijači koji gledaju s kauča Kako se nosite sa stresnom situacijom Koji ste tip navijača pri izvođenju penala? Saznajte kroz ovaj neobičan kviz